“Afganistan, fragila democrație”

Sintagma am auzit-o cu ceva vreme în urmă. A fost slobozită de corespondenta Radio România Actualități la Washington. Într-un sublim limbaj de lemn, doamna descria Afganistanul drept o “democrație fragilă”. Ce delicat spus. Așadar, în noua “democrație”, talibanii tocmai au executat în public două persoane acuzate de adulter. Barbatul (27 de ani) și femeia (20 de ani) au fost lapidați în Kunduz, provincie din nordul Afganistanului. Asta arată clar cât de bine controlează NATO țara. Și când te gândești că Obama vrea să retragă trupele în 2011…Cât optimism!

4 thoughts on ““Afganistan, fragila democrație”

 1. NICOLETA

  Ceea ce tocmai spuneai mai sus , se refera si nu prea , la democratie . Dupa parerea mea aceasta informatie spune FOARTE MULTE despre popoarele arabe,musulmane , deci , cred eu ca tine mai mult de religia lor decat de democratie.Iar ce tine de religia lao nu poate nici Obama nici nimeni altcineva sa le-o scoata din cap.Pentru ei femeia trebuie sa se supuna si ATAT!Pe tema aceasta dezbaterea cred ca este prea lunga sa incapa aici.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Nicoleta, cred ca vezi prea simplist Islamul. Aici este o problema de extremism religios, ma refer la talibani.

   Reply
 2. americanu

  Aaaaa da sa nu uitam de cei 7 medici ucisi in Nord sapt trecuta,azi ma-m uitat la un reportaj facut in districtul surobi,langa kabul ( da acolo unde a fost ambuscada impotriva francezilor 10 morti si 21 de raniti pt francezi)…Si reporterul il intreaba la un moment dat pe liderul taliban…”domle astia cum de nu zic nik cand va vad”…”Pai cica au incredere in noi ma mult de cat in trupele coalitiei” si is multe regiuni in care regimul karzai conduce doar cu numele.
  Cat despre Obama,sa fim seriosi e constient ca o sa stea multi si bn acolo,sa vedem cum va opera chirurgul David Petreus……

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.