Aglomerație în Golful Persic

Statele Unite au trimis un al doilea portavion în Golful Persic. Pentagonul a făcut acest anunț pe 19 octombrie, la două zile după sosirea lui USS Abraham Lincoln în Bahrain. În zonă se afla deja USS Harry Truman, care are la bord 60 de avioane F18 Hornet și Super-Hornet. Potrivit site-ului israelian Debka, această mișcare a Pentagonului vizează Iranul. Oficial, americanii suștin că navele sprijină operațiunile din Afganistan. Hmmm, așa să fie?

10 thoughts on “Aglomerație în Golful Persic

 1. americanu

  Crek se realizeaza profetia cum al III-lea razboi mondial incepe in noiembrie 😀
  Oricum portavioanele astea am vazut ca sunt adevarate hoteluri:sali de fitness,de studiu…

  Reply
 2. Soleil

  Da.. deci, cica mayasii au cam dat-o in bara cu calendarul lor. Are o abatere de 50 pina la 100 de ani. Si, deci, cum sfarsitul lumii nu vine in 2012, atunci zic, trebuie sa se adevereasca profetia lui Nostradamus. Daca intr-adevar americanii au de gind sa-l supere pe Ahmadinejad, atunci… Brrrr….

  Reply
 3. GiacomO

  Mă întreb ce reacţie va avea Rusia şi China dacă intră americanii peste iranieni. Totuşi chestia cu al treilea razboi mondial e un pic trasă de păr, bună de făcut filme, ca 2012 şi altele. Mai degraba ar împărţi Iranul decât să intre într-un conflict direct.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Virtualkid, eu cred că știu și ei că e altă treabă. Din această cauza au luat în calcul doar eventuale lovituri aeriene.
   Serban, nimic iesit din comun. Se pregătește.:))
   Giacomo, nu cred că vor intra peste iranieni.

   Reply
 4. BlogFather

  Americanii stiu ca Iranul nu e Irak, altfel ar fi intrat deja acolo, parerea mea e ca nici acum nu vor sa intre, vor sa-i intimideze putin ca sa poata ajunge la discutii. Sau vor sta acolo pana cand se vor supara iranienii si le vor “vizita” portavioanele, asa devenind victime si putand in acest caz sa ia si aliatii cu ei in “excursie”, pentru ca singuri nu cred ca or sa intre vreodata in Iran.

  Reply
 5. VirtualKid

  @BlogFather:
  Oare cine mai merge cu americanii?
  Binenteles, in afara noastra….
  Parca as spune ca doar prima data poti sa fii naiv (Afganistan), a doua oara poti sa fii ingaduitor (Irak)…. a treia oara nu mai poti sa fii decat….. roman (portocaliu)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.