Anul retragerii

Așa cum era planificat, NATO își retrage trupele din Afganistan. Din 2000 de soldați, armata română mai are în zonă în jur de 1000. Tiberius PetreDupă decembrie 2014, MApN va păstra în Afganistan în jur de 200 de soldați, toți împlicați în pregătirea armatei afgane. Care au fost costurile după 12 ani de participare la război? În bani, peste jumătate de miliard de euro. Mai dureros e că armata a pierdut 23 de oameni. E clar că participarea la misiunea din Afganistan a ajutat România, mai ales în plan politic. Indiferent ce ar spune comandanții și politicienii, războiul din teren nu a fost câștigat… Vom vedea în viitorul apropiat, după retragere. Irakul e cel mai bun exemplu.

* În fotografie, flancat de Dan Gecui și de mine, este mr.(pm) Tiberius Petre, primul și singurul român mort în operațiuni combat, din 1945 și până-n prezent. Petrică era liderul unui comando al Forțelor Speciale. Dumnezeu să-l odihnească! 

1 thought on “Anul retragerii

  1. americanu

    si britanicii au fost loviti puternic au dus lupte grele in Helmand….sa nu mai vorbesc de Canada si Franta 🙁 bine ca s-a terminat….vorba vine ca s-a terminat…e o chestiune de timp pana talibanii vor ataca.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.