Aviație la pământ

Aviația de vânătoare este în cea mai neagra perioadă a ei. Un pilot operațional din România zboară cel mult 70 de ore pe an. Sunt însă cazuri în care tineri locotenenți au 10-20 de ore pe an. Standardul NATO este de 180-200 de ore pe an. Special pentru România, Alianța a stabilit o normă de 120 de ore pe an. Nici măcar norma pentru săraci nu o mai putem respecta. Ce înseamnă asta? Potrivit generalului în rezerva Constantin Croitoru, crește exponențial pericolul catastrofelor pentru că piloții își pierd reflexele. Aviația militară tocmai a înregistrat o catastrofă ale cărei cauze sunt încă cercetate. La începutul lunii, Laurențiu Chiriță și Sorin Avram au murit în accidentul de la Câmpia Turzii. Vin vremuri și mai triste pentru aviație…

7 thoughts on “Aviație la pământ

 1. americanu

  Pacat de oamenii aia,care isi pun viata in pericol,cand se urca in aceste sicrie,pardon miguri..dar daca baietii din vulturii au fost trimisi kamikaze,fara veste calumea ,intro zona de razboi ce pretentii sa mai ai….

  Reply
 2. Mihaela

  Da, un semnal de alarma serios! Poate ar trebui sa ii inveti putin PR pe baietii de la Aparare… Nu de alta, dar poate se creeaza o presiune publica pe acest subiect. Sigur, imediat dupa chilotii lu Iri.

  Reply
 3. alin

  se poate ca in viitor, conform si spuselor presedintelui, sa nu mai avem protectie aeriana proprie. in acest caz, ma gandesc ca o vom contracta protectia. fie de la americani, fie de la europeni.
  oricum, starea sistemului national e, ca sa o zic in cuvinte moi, jalnica. reformarea n-a adus efecte vizibile. poate doar tinuta si unele humvee-uri.

  Reply
 4. Elena

  Erau in stagiu la Bobocu, uleiul curgea,instructorul: da-i bataie, si a zburat cu inima cat un purice, si a aterizat cu bine..Cat curaj iti trebuie??? Nu ai ore de zbor nu ai bani, ajungi sa traiesti dupa o zi pe alta ca pilot militar, nu mai ai antrenament ,iti scad sansele sa mai faci performanta,sau macar sa te mentii in barem, de iti cresc sansele sa dai gres ,acolo, “in aer” , pe langa faptul ca zburam ,cu ce zburam. E o dovada de reala vitejie sa mai zbori in Romania,defapt sa mai faci ceva cu pasiune.Nu se mai merita!!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.