Sunt la Chișinău de mai puțin de 24 de ore. Am filmat ceva, am montat și am trimis acasă. Nu prea am avut timp să-mi dau seama dacă s-a schimbat ceva de la ultima mea vizită. Am mai fost aici acum 8 ani, la tentativa de „revolutie portocalie” a lui Roșca. Societatea românească mi se părea polarizată. În comparație cu ce e aici, la noi e aproape consens. 🙂

P.S.

Duminică, 2,5 milioane de cetățeni ai Republicii Moldova vor alege Parlamentul. Lupta se va da între comuniștii lui Voronin și partidele lui Filat, Ghimpu, Urechean și Lupu.

10 thoughts on “Chișinău”
 1. Imi este tot mai greu sa aleg intre tabere.
  Care sa fie „baietii buni” si care „baietii rai”, din moment ce peste tot in lume, odata ajunsi la putere, politicienii renunta complet la „oglinzile retrovizoare”.

 2. Mult succes iti urez in noua ta deplasare in afara UE! 😀 Sper sa nu se mai inchida granitele intre timp si sa sositi toti cu bine dupa alegeri… Odata ma interesa si pe mine subiectul „Moldova” insa daca e atata „consens” peste Prut ma gandesc: ce rost mai are?

  Din pacate eroarea istorica petrecuta dupa cel de-al II-lea Razboi Mondial va fi cu greu, sau niciodata, reparata… Pacat!

  Toate cele bune!

  P.S.: Ne spui si noua cum sunt preturile acolo? Alimente, electonice, … 😛

 3. un singur lucru nu s-a schimbat:) exista un magazin „Bucuria” pe bulevardul Stefan cel Mare. nu vei regreta daca-l vizitezi:))) eu mereu ma aprovizionam de acolo:))

 4. @VirtualKid! Alegerea oricarui alegator, de oriunde si oricand, trebuie sa se bazeze pe APARTENENTA lui la una din cele doua comunitati sociale: cea a saracilor si cea a bogatilor! De ce eu om sarac, apartinand comunitatii celor saraci, ale carei interese sunt cel mai bine reprezentate de partidele de stanga, as putea savarsi oroarea de a vota partide de dreapta, care reprezinta interesele comunitatii celor bogati? Cel mai drept si mai cinstit vot este votul comunitar-social, care IMPUNE alegatorilor, ca cei saraci sa voteze partide de stanga, iar cei bogati sa voteze partide de dreapta! d.rizoaica.

 5. Polarizata intre… mai multi poli, nu? Rusofonii sunt, banuiesc, pro-comunisti (ca cine i-a adus acolo ultima data?), iar moldovenii si ei sunt impartiti intre procomunisti (cei de la tara, nivel de educatie mai redus, in genul electoratului psd de la noi in anii ’90) si doar cativa, mai tineri si mai educati, care n-au plecat inca peste hotare, sunt proeuropeni si filoromani. Si ce-i mai rau e ca filoromanii sunt toti filopedelisti! In fine, nu stiu daca e chiar corect ce am spus eu aici, dar cu mare curiozitate astept sa vad ce iese duminica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.