9 thoughts on “Imaginație

 1. 1Q

  impartitul ecranului si difuzarea unor imagini care se repeta permanent ,in timp ce invitatul vorbeste intr-un “medalion” ,mi se par cele mai nenorocite inventii ale televiziunii moderne !

  Reply
 2. Fistic

  Ma intreb daca cei care decid decorul, stilul de filmare etc. se uita vreodata la BBC, de exemplu. Singurul avantaj al televiziunii, dupa mine, e magia vizuala pe care o poate crea. (In rest, imi pare ca e mai inceata, mai greoaie, mai putin ‘inteligenta’ ca radioul.) O camera folosita bine poate da cu totul alta greutate oricarui discurs.

  Or, tocmai asta rateaza Antena si Realitatea. La astia, decorurile sunt banale, camera e statica… Nu inteleg. Oricum dau bani pe decoruri – ar putea sa le faca simple, dar elegante. Cat de simplu e decorul de la HardTalk! Cat de simpatica e imaginea (‘mizanscena’) la Télématin, pe France 2!

  De fapt, daca ai o camera video desteapta, si doua scaune puse fata in fata pot fi cel mai impresionant setting. Cine spunea ca luxul nu e opusul saraciei, ci al vulgaritatii?

  Si pe urma, apropo de imagine, oamenii aia nu fac scoli speciale la ATF? Probabil ca o fi si vreo explicatie logica (poate-s prost platiti si-si baga picioarele), dar uneori mi se pare ca sunt de aia de filmeaza pe la nunti…

  Scuze pentru pentru radicalism si ca m-am lungit asa.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Fistic, te asigur că sunt directori mari de imagine și la Antene și la RTV și la TVR. Mie mi se par deranjante ferestrele inutile din ecran. Una de la PSD, una de la un accident și așa mai departe.
   1Q, obositoare mi se par informațiile în exces scrise peste tot pe ecran. Ca la nea Dan, ăla cu garsoniera.
   VirtualKid, și eu m-am gândit la varianta aceasta. :))

   Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   catalina, asta e. La Antenă Silistraru a băgat împărțirea aceasta. Îi spuneam în glumă “Pizza Silistraru”. :))

   Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Sobo, uită-te că la ora 20,26, ecranele celor două televiziuni de știri arătau la fel, tema discuției era aceeași… Vorbeam doar de imaginație.

   Reply
 3. Lucian

  Am observat din ce in ce mai agresiva aceasta tendinta de a umple imaginea cu “miscare”. Si din pacate, din cate stiu eu aici, nu au vre-o legatura directorii de imagine din televiziunile respective, ci producatorii ce vor asta.. cat mai multe ferestre, cat mai multa imagine.

  SOBo.. totusi, in televiziune NU trebuie aratati toti invitati din platou in ACELASI timp, doar la cadru general sau cadru de ascultate. Dar cum emisiunile astea nu sunt normale ci emisiuni “latrate” in care invitatii discuta in acelasi timp, si nu se poarta o discutie civilizata.. asta este. Binenteles si cu “off-urile” este la fel. Pt ca nu mai conteaza mesajul si stirea.. La fel si ferestrele cu reporteri in “asteptare” ce stau ca “fraieri” cu microfonul in fata, doar ca sa se arate ca o sa aibe “live” din x locatii..si de fapt ei intra peste 30 min in direct.
  Din pacate.. la noi se revolutioneaza televiziunea.. si se copiaza anii 90 de pe bloomberg.. numai ca ala era post financiar..

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.