Procurorii care instrumentează cazul Giulești și-au pierdut mințile. L-au reținut pentru 24 de ore pe administratorul maternității în care au murit cei cinci bebeluși. Judecătorii au fost cu picioarele pe pământ și au refuzat cererea pentru un mandat de 29 de zile. Cum putea progresa mai bine ancheta cu bătrânelul încătușat? Numai Marius Iacob și neînfricații săi colaboratori ar putea să știe. Eu zic să fim mulțumiți că administratorul nu a fost transferat la Guatanamo, sau, mai rau, la vreo închisoare CIA din nordul Africii. Oamenii parchetului l-ar fi putut acuza de legături cu Al- Qaeda  (filiala Giulești) și l-ar fi putut tortura în voie. Clar ar fi aflat secretele tenebroase ale maternității Giulești: cât detergent fură femeile de serviciu și cum îndoaie laptele cu apă bucătăresele instituției.

Nu spun că administratorul nu trebuie judecat pentru neglijență. Trebuie, dar poate fi cercetat foarte bine în libertate. Ce rost a avut plimbarea sa în cătușe prin fața camerelor de luat vederi? Cum ce rost?  A fost un mesaj:

-Băi fraierilor de români, noi, procurorii ăia de-l scăparăm pe Hayssam, noi ne facem datoria și-l priponim pe bătrânelul ăsta viclean și periculos. E clar, băi proștilor, care sunteți voi și care nu știți diferența dintre latura subiectivă și cea obiectivă a infracțiunii? S-a înțeles, băi telespectatorilor/justițiabili de căcat? Ăăăăă, aud?

Vezi și: Acarul Păun

7 thoughts on “Justiție de ochii lumii”
 1. Te rog sa ma crezi ca nu am nostalgiile vremurilor trecute, insa, de multe ori ma apuca o greata aproape viscerala cand ii vad tanguindu-se pentru lefuri, avantaje de tot felul, legi speciale etc.

  Se compara mereu cu „colegii lor din Anglia” sau cu „colegii din Franta”…. oare de ce uita sa se compare si in privinta cheltuielilor pe care le-au avut cu scolarizarea, cu formarea lor ca si si „turnatori de cacat in capul justitiabililor”?

  Daca ar face si acest lucru, probabil, o mare parte dintre ei ar fi mai putin vocali.

  Sigur ca nu am intentia sa-i pun la zid pe toti. Dar, merele putrede au stat prea mult in cos. Se apropie ziua in care singura solutie o sa fie sa le arunci pe toate, sau sa mananci laturi.

 2. E halucinant. Puii de jmecheri care omoara oameni pe treceri de pietoni iau 3 ani cu suspendare si la doua ore dupa accident isi povestesc aventura in club. Foarte posibil ca omul sa aiba o parte de vina care insa trebuie sanctionata proportional cu gravitatea faptei. Iar aici nu ma refer la moartea celor 5 copii. De aici pana la a-l plimba in lanturi prin targ e o cale foarte lunga. De unde se dovedeste, din nou, si fara putere de tagada, independenta justitiei romane …

 3. Niste magari ratati! vina angajatilor de acolo e clara, dar nu ei au pornit nici focul si nici ei nu sunt de vina pentru subtirimea sistemului. Din pacate, pe langa vina lor, vor plati si pentru toti ceilalti, poporul insetat de sange va fi multumit, pana la urmatoarea tragedie.

  1. Lucius Fasciu, bine spus: popor însetat de sânge…
   HM, aveai alte așteptări?
   VirtualKid, trebuie să arate și ei puterii că fac treabă bună…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.