Un specialist a analizat din punct de vedere militar atacul laș din redacția Charlie Hebdo. L-am avut invitat în Telejurnal pe col. (r.) Vasile Soare, fost comandant al Forțelor speciale din armata română (înregistrarea o puteți vedea mai jos). El este de părere că cei doi care se văd în imagini sunt foarte bine antrenați, probabil cu mâna făcută în conflictele din Orientul Mijlociu. teroristi CharlieColonelul Soare este de părere că pentru a atinge un asemenea nivel de precizie și dezinvoltură sunt necesare sute de ore de antrenament.  Argumentele specialistului:

– operațiunea a fost foarte bine plănuită;

– a durat sub cinci minute;

– cei doi au tras foc cu foc sau rafale scurte și foarte grupat;

– din modul în care se mișcau și se așezau în poziție de tragere se vedea experiența.

Colonelul Soare spune că ” teroriștii s-au mișcat ca o subunitate a forțelor speciale, motivația fiind una condamnabilă.”

Oricum, pentru serviciile speciale franceze este o bilă neagră. E clar că lovitura a fost planificată cu mult înainte și a necesitat eforturi logistice considerabile din partea teroriștilor. Toate acestea s-au întâmplat sub nasul celor din serviciile speciale franceze. Se pare că atacatorii au fost identificați și localizați. Sper să-i prindă cât mai repede și să-i aducă în fața judecătorilor.

sursa foto: independent.co.uk

P.S. S-a vorbit mult despre libertatea de expresie, despre unde începe și unde se oprește. Am văzut și eu câteva caricaturi și cred că multe dintre ele nu aveau nicio legătură cu satira, erau slabe și jignitoare. Oricum, asta nu justifică demența teroriștilor. În democrație, atunci când noi considerăm că ceva e de prost gust, schimbăm canalul, nu mai citim respectivul ziar, nu punem mâna pe arma. Atacul teroriștilor nu are nicio legătură cu sancționarea umorului îndoielnic. A fost doar un pretext pentru niște descreierați care ar fi omorât oricum.

17 thoughts on “Masacrul de la Paris”
 1. Hehehe! Şi eu ce v-am spus într-o postare anterioară? Şi nici măcar nu am făcut armata, nu ştiu nici cu praştia să trag. Cât despre problema în chestiune, o să postez şi la dumneavoastră ceea ce am scris şi pe contul doamnei Monica Ghiurco (folosind identitatea maică.mii):
  Părerea mea e că în Franţa a ajuns războiul extremelor. Pe de-o parte, un stat francez total separat de electorat (nu numai de Biserică şi religie, după cum clamează), care – în dispreţul suveran faţă de majoritate – a decis să aplice politicile extremei-stângi culturale. A se vedea aşa-zisele căsătorii între cei de acelaşi sex, chestia aia cu politica sau filosofia genului (nu prea am înţeles), multiculturalitatea extremistă, permisivitatea faţă de atacurile la propriu a simbolurilor creştine din Franţa (ceea ce face Femen). Pe de altă parte, extremiştii islamului radical sunt în largul lor de vreme ce nu- întreabă nimeni de sănătate iar „corectitudinea politică” (la putere în Franţa şi nu numai) INTERZICE – pe motiv că… ar fi rasism! – orice încercare de anliză a pericolelor aduse de o emigraţie în afara oricărui control. Cred că ar trebui să avem în vedere şi o deosebire majoră faţă de situaţia din SUA, ca să dăm alt reper. În Statele Unite, oricât ar părea de ciudat, nu există nici un soi de piedică în exprimarea oricăror idei, oricât de aberante ar fi sau oricât de extremiste ar părea. Există KKK, partide naziste (şi comuniste), tot felul de fiţuici radicale. pentru că libera exprimare a ideilor este un amendament cu un loc bine prins în Constituţie. În schimb, în „democratica” Franţă cine îndrăzneşte să aibe anumite idei opuse „istoriei oficiale” riscă să ajungă în puşcărie.

 2. O sa ii prinda, o sa ii inchida si probabil ca unele ONG-uri o sa se planga ca teroristii au fost tratati inuman. Lumea o sa uite pana la urmatorul atac. Pun pariu ca in Gaza au sarbatorit moartea jurnalistilor.

 3. La faza cu vina serviciilor franceze, inclin sa cred ca e asa. Destul de multa lume din media pariziana declara ca se astepta la atac. Pe de alta parte, demografia Frantei e in continua schimbare. Urmasii imigrantilor magrebieni sunt din ce in ce mai numerosi. Serviciile trebuie sa fie cu ochii pe din ce in ce mai multi indivizi

 4. Se gandeate cineva ca ar putea fi foarte bine o diversiune? Un Mossad ceva? Prea bine antrenati, prea organizat, prea au uitat buletinele intr-o masina furata.

   1. pai daca tu sperai ca, doar el….inseamna ca stii tu ceva nu? Ce ascunzi? Devreme ce foarta multa lume gandeste la fel, sute de milioane chiar….si nu s-au informat de la jurnalisti naimiti, impartiali, gata sa atace pe orice care isi apara natiunea, cultura, traditia, religia, familia…calficandu-l drept extremist, fundamentalist.

 5. M-AM GANDIT SI EU LA posibilitatea asta. Prea profesionisti (foc cu foc, grupat, pozitie de tragere) si pe deasupra cu buletinele la ei, dintre care unul il uita. Sa fim seriosi…. am vazut atatea filmulete pe yt cu descreierati din siil care trag cu arma aiurea fara sa se uite si total dezorganizati..

 6. Domnule Petrisor, grupul grivco, antenele din care cu onor ai facut si dumneata parte promoveaza din greu extremismul si intoleranta , imediat de dupa lovitura de stat din decembrie ’89…
  Daca e sa comentez doar propaganda asa zis „culturala” , transmisia in direct a concertului EXTREMISTULUI tudor gheorghe ori campania desantata a lui mircea diaconu , campaniile antimaghiare ale unui marius tuca dar mai ales campania pur nazista dusa impotriva fostului presedinte Traian Basescu si tot nu putem contura imaginea unui popor manipulat pana in maduva oaselor…
  Tvr-ul unde lucrati acum a incetat de mult sa fie un reper pentru informatia de buna calitate…
  Imi pare nespus de rau , cred ca sunteti de buna credinta, aveti o familie minunata, lucrati cu profesionisti , dar instutiile unde lucrati sunt profund antidemocratice !

 7. Impiedicatii aia aveau pregatire specifica FOS cum am eu de popa. Ma mir ca nu s-au impuscat intre ei la cum se miscau.
  Asta inseamna binom care se misca tactic, nu airsofterii aia.
  https://www.youtube.com/watch?v=efTOwxS2Hh8
  Si am dat ceva random, n-am stat sa caut.

  Ai vazut drillurile la nisipurile de aur.
  Ma surprinde parerea domnului colonel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.