Am aflat pe surse că președintele Iohannis nu a fost la ceremonia de la Deveselu pentru că protocolul nu permitea. Cotroceniul a fost de părere că americanii au trimis un demnitar nu foarte important: Robert Work, „doar” adjunct al secretarului apărării. În aceste condiții, deși confirmase inițial, Iohannis nu s-a dus. România a fost reprezentantă de premier. Buuun, așa o fi protocolul, dar ce să vezi? Polonia a început și ea lucrările la baza Redzikowo, locul unde vor fi amplasați alți interceptori in 2018. La ceremonia de ieri au fost prezenți: RedzikowoRobert Work, adjunct al secretarului american al apărării, Patrick Auroy, adjunctul secretarului general al NATO și -supriză- Andrzej Duda, președintele Poloniei, președintele celei mai mari țări din Europa de Est. Permite oare protocolul așa ceva? Sunt două posibilități:

– fie polonezii habar nu au ce e protocolul și acceptă mult prea ușor să stea lângă demnitari de rang inferior,

– fie președintele Iohannis e muuuult prea orgolios și pune persoana sa înaintea intereselor țării.

Din nefericire, mă tem că ai noștri au greșit, nu polonezii. Din moment ce ratează cu atâta dezinvoltură un moment mare, președintele nostru nu poate fi decât un politician mult prea mic.

foto © MAE polonez

3 thoughts on “Momente mari și politicieni mici”
  1. Ba să avem pardon: NOI AVEM DREPTATE. Vă reamintesc că Ceauşescu însuşi a avut demnitatea de a fi primit ca un şef de stat în marea britanie, adică a fost întâmpinat de regină. Spre diferenţă de Băsea, care s-a coborât la nivelul de premier. Pentru că nu vorbim de protocol ci de respectarea demnităţii unei ţări prin nivelul oficialităţilor trimise. Dacă polonezii vor să fie consideraţi lachei, preşuri de şters pe jos, asta e problema lor. Dar noi dorim să fim consideraţi PARTENERI şi ALIAŢI, deci nu slugi. Iar şefii de stat – fie ei regi ori preşedinţi – se întâlnesc cu omologii din alte ţări. Deci, foarte bine a făcut Iohannis şi îl felicit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.