Băieții din fotografiile de mai jos stau pe rezerve minerale în valoare de 1000 de miliarde de dolari. Potrivit New York Times, geologii americani au descoperit în Afganistan uriașe depozite de cupru, litiu, fier, aur și cobalt. Inclusiv sovieticii știau asta în momentul în care au ocupat țara. O fi și ăsta motiv de război?

10 thoughts on “Niște afgani săraci”
 1. Da, este clar un motiv de razboi. Nu cred ca s-ar cheltui atatea miliarde de dolari degeaba, doar in numele democratiei…ci pentru siguranta americanilor si, daca nu rezervele directe, macar pentru intermedierea unor contracte grase cu companii americane.

  Stii cumva care sunt principalii investitori straini in Afganistan si Irak?

  1. Razvan, este clar pentru toți că cei care se ocupă de drumuri, telefonie celulară, petrol etc. sunt americani. Companiile din Statele Unite controlează practic economiile celor două țări: Irak și Afganistan.

  1. Dan, nu știu ce problemă să fie cu diacriticile. Am accesat site-ul inclusiv de pe telefon și se vede ok. Vezi că problema e la tine. mai exact este vorba de browserul tău de net. Mulțumesc pentru încurajări.

 2. @ Moah: problema cu diacriticele nu este de la Adelin, ci este de la calculatorul celui care acceseaza. Incearca si de pe un alt calculator cu sistem de operare mai nou si te vei convinge. Si la mine blogul lui Adelin se vede cu patratele in loc de „sh” si „tz”, din pacate.

  Ca si recomandare pentru Adelin, poti sa incepi sa scrii fara diacritice. Desi este mai profi cu diacritice, sunt numeroase astfel de cazuri precum cel prezentat de Moah, cand nu se vede ok. Si astfel le eviti.

  Oricum pozele fac cat o mie de cuvinte (cu diacritice sau nu)… 🙂

 3. Eu vad diacriticele, dar anumite softuri pot sa faca probleme… iar despre descoperirile din Afghanistan, nu sunt convins ca chiar sunt descoperiri… cred ca si sovieticii stiau ceva, nu s-au aruncat asa ca prostii cu capul inainte sa cucereasca una dintre cele mai sarace tari din lume… si trecuse perioada internationalismului proletar si exportului de Revolutie

  1. Imperator, clar că sovieticii știau unde se duc. Pe lângă partea cu resursele, să nu uităm unde este amplasat Afganistanul, cine sunt vecinii.. Este o poziție râvnită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.