Predare de ștafetă

Americanii au predat ieri comanda operațiunilor din Irak. A fost vorba de o ceremonie desfășurată în Bagdad, ceremonie la care a participat și generalul Raymond Odierno, comandantul trupelor americane. Începând din septembrie, în Irak vor rămâne doar 6 brigăzi americane. Singura misiune va fi sprijinirea autorităților irakiene. Teoretic, la sfârșitul lui 2011 și acești soldați se vor retrage. În 7 ani de război în Irak, Statele Unite au înregistrat 4413 morți și peste 30.000 de răniți. S-a meritat?

Generalul Odierno și Traian Băsescu la retragerea contingentului românesc din Irak, mai 2009

4 thoughts on “Predare de ștafetă

 1. americanu

  In nici un caz,o tara distrusa de la 0,o democratie palida,o armata si o politie irakiana care nu stiu sincer cat ar rezista fara ajutorul americanilor,o populatie care si-a vazut parintii,copii,omorati in lovituri aeriene,si mii de soldati americani schilodoti pe viata….asta e rezultatul razboiului.
  Macar in afganistan,sa zicem ca razboiul are o logica o directie….da aici a fost o nebunie totala.
  PS:mergeam ieri pe strada aici (in Iasi) o fost o caldura infernala si ma gandeam chiar cum o fi sa stai la 35-40 de grade cu echipamentul ala pe tn,dar sa mai fii si prin apropierea unei explozii cva cu stresul ca ai putea fi atacat oricand….

  Reply
 2. NICOLETA

  Dar cum o fi ca fiul tau plecat in Irak(dupa niste prapaditi de bani)- sa nu se mai intoarca? Doamne fereste!Eu , ca mama , cred ca as muri in secunda doi.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.