Petrisor Obae a scris despre plecările de la Dig 24 și despre decizia managementului de a închide toate stațiile locale. În ultima vreme, oameni cu vechime în redacție au hotărât să părăsească televiziunea de știri a RCS/RDS. Doi dintre ei sunt Liana Alexandru, un jurnalist experimentat, nu un cititor de prompter și Laurențiu Rădulescu, reporter de bază al secției Eveniment. Potrivit paginademedia.ro acum vor mai pleca: Francesca Simionescu (social), Mihaela Brazdeș (social), Arina Delcea (politic) și Cristi Popa (eveniment). Sigur, oamenii vin și pleacă, însă aici e mai mult decât o simplă schimbare de echipă. De exemplu, Sanda Nicola, unul dintre cei mai buni prezentatori ai Digi, cu mulți ani de teren în spate, s-a întors din concediul de maternitate și a fost pusă pe un tronson mort, la miezul nopții. Multă vreme am invidiat Digi 24: aveau tehnică de vârf, o imagine cristal, oameni buni în mai toate domeniile, știri curate, nu cancan și scandal. Cu toate aceste atuuri, Digi 24 nu a reușit să convingă. De ce oare? Încerc și eu o părere.

Lucrurile nu au mers din cauza șefilor. Cei mari din RCS/RDS au avut aroganța investitorului mioritic, cel care e convins că știe el „biznisu'” de televiziune. Au confundat jurnaliștii cu oamenii care până atunci le trăgeau fibra optică prin oraș. Dovada e că reporterii și producătorii care ieșeau la fumat dădeau cu legitimația-n cititor și la sfârșit de lună erau certați că nu-și fac orele. Important e ce știri îți livrează jurnalistul, nu cât stă la birou. Un ziarist mai iese, mai stă de vorbă cu diverși oameni, se învârte prin mediul despre care scrie și așa îți poate aduce informații. În fine, mai sunt și șefii mici, cei din televiziune. De-a lungul timpului, ei nu au făcut altceva decât să le spună ălora mari ce au vrut să audă. Scuze, au mai făcut ceva: și-au sacrificat, fără să clipească, oamenii din subordine și și-au păstrat locurile bine plătite. Deci da, e foarte posibil ca șefii să fi fost marea vulnerabilitate a Digi 24. Vorba aceea, stația de la board se-mpute..
P.S. O altă dovadă de management dubios. În urmă cu 4 luni, au adus un domn cu experință din Pro TV și l-au numit director al televiziunii de știri. Deja omul a fost schimbat…
Nimic nou sub soare. Am fost martor la un moment similiar. Şi participant!
Aşa făcut, acum 23 de ani, eminentul şi extrem de titratul investitor Gigi, Gepa. La şedinţa de pe scările Casei Presei, din a doua zi de Paşti, ne-a spus, la defunctul Tineterul Liber pe care îl cumpărase, că întârzierile se sancţionează la el la prăvălie, cu ore tăiate. „La mine la magazin …” (citat exact din el ).
Cei care locuiau în Militari şi în Drumul Taberei au ajuns mai târziu în acea zi de Paşti din cauza celebrelor probleme din epocă ale tramvaiului 41. Podul Grant era în interminabilele rabilitări. Se cicula „la paletă!”. Eu venisem la timp. A fost doar picătura care umplea paharul, problemele se cronicizaseră. Faza venea după tăieri de lefuri, tăieri de anunţuri gratuite de mică publicitate, tăieri de alimente cu preţ redus de la bufetul lui Silviu Ionescu, tăieri de tricouri branduite. Deh, astea erau bonusurile în epocă. Am condus răzmeriţa atunci. I-am adunat pe toţi la Documentare şi le-am spus: Dacă nu plecăm NOI acum, ne dă el afară rând pe rând când vrea el. E drept, eu aveam ancora aruncată la România Liberă. Am plecat 26 din 30. A scos ziarul de a doua zi – e la Biblioteca Naţinală – cu doi oameni (unul avea doi copii mici acasă) şi cu fetele de la curăţenie. Care au semnat cu numele lor. Pentru o bună parte din colegi am apelat la prieteni din presă şi le-am găsit de lucru. M-au ajutat enorm, atunci, Radu Coşarcă şi Anca Toader, de la Tele 7 abc. Restul, foarte buni, şi-au găsit repede, singuri, de lucru.
Revenind.La Digi nu e nimic nou sub soare. Au debutat cu atitudinea imundă faţă de un profesionist de excepţie: Valeria Dorneanu. Nu uitaţi asta.
Nu sunt avocatul lor. Nu am agreat niciodată politica lor editorială. Nu e chiar pe faţă pro Binom, e din nuanţe şi din accente. Au ajuns precum TVR de vremea Roidcă Belceanu. dau toate primirle de ambasadori de la Iohannis. Păcat.
Da, în rest e greţoasă mentalitatea de stăpân a „investitorilor”, cârnăţari mulţi dintre ei.
Confunda impartialitatea cu invitatea tuturor partilor, in acelasi timp. In acel moment, totul devine o balacareala, la care nu se uita nimeni, pentru ca eu nu am timp sa stau in 15 minute sa cantaresc 4 pareri. Da-mii informatie impartiala, nu pareri partiale divergente de la minus la plus si invers, ca si cum ar fi impartialitate. Aia vorbesc si ii asculta doar sefii lor. O tampenie fara margini. Iar selectia este proasta de vreme ce au patit-o si ei ca tvr, unde au luat oameni infectati de la Voiculescu, aruncandu-i direct la subiecte mari, fara verificare, fara dovezi de lipsa de influenta. Chiar ca judeca ziaristii precum intinzatorii de cabluri sau stative de microfon…
Blestemul MTV !