Soldați răpiți de talibani

Doi soldați americani din Afganistan au fost răpiți de talibani. Potrivit BBC, după un schimb de focuri, cei doi au fost prinși de insurgenții din zona Logar, provincie situată la sud de Kabul. Guvernatorul din Logar susține că unul dintre americani a fost executat imediat după capturare. Armata americană oferă 20.000 de dolari recompensă pentru orice informație legată de răpire. Vreau să vă spun că am fost de câteva ori în Logar. Deși este lângă capitală, este una dintre cele mai periculoase provincii. Tiberius “Pedro” Petre a fost omorât în luptă tot undeva în Logar.

Logar, Afganistan-decembrie 2008

6 thoughts on “Soldați răpiți de talibani

 1. americanu

  Altii ??Si se presupune ca zona capitalei ar trebui sa fie sigura. Pff dar de ala rapit anu trecut nu am mai auzit nimic…
  PS:Adelin demult vreau sa te intreb,care crezi ca e solutia in Afganistan? eu consider ca (ar trebui schimbat regimul Karzai,castigarea inimilor si mintilor oamenilor si creearea unei armate afghane mai….)

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Americanu, nici de ăștia, săracii, nu vei mai auzi nimic. Cât despre soluția în Afgaistan… Dacă aș avea-o m-ar pune șef mare la NATO. 🙂 E greu atât timp cât afganii nu au conștiința apartenenței la o singură națiune. Ei sunt și acum organizați în triburi. În aceste condiții, cum dracului să faci o țară funcțională?

   Reply
 2. americanu

  Cam da,desi multi au inteles ce e de facut ,aia is o minoritate…tare ma tem ca Afganistanul sa nu fie un nou Vietnam,fereasca sfantul de asa cva….

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Americanu, Afganistanul este deja un nou Vietnam!
   VirtualKid, cunoști doctrina de apărare la distanță…

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.