Ziua piloților fără avioane

Într-o sărăciei lucie, aviatorii militari sărbătoresc azi ziua Forțelor aeriene. Dotarea acestei arme de elită este demnă de un mare muzeu militar și nu de o aviație puternică a unui stat din NATO. În cel mult doi ani, resursa MIG-urilor va expira și Forțele Aeriene vor rămâne și fără avion supersonic. În condițiile în care guvernul abia plătește salariile și pensiile, am dubii că se vor găsi bani pentru următorul multirol, fie el și un F16 la mâna a doua, cea mai proastă soluție aleasă de politicieni. Uitați de cei care fac bugetul, băgați în seamă de presă doar după vreo catastrofă ca cea de la Tuzla, apreciați de public pe la câte un show aerian, piloții militari se gândesc deja că peste puțin timp vor zbura doar cu TAROM. În viitorul apropiat, în timp ce armatele mari vor avea doar avioane fără pilot, noi vom avea piloți fără avioane. La mulți ani, ceva mai buni decât acesta, băieți!

7 thoughts on “Ziua piloților fără avioane

 1. VirtualKid

  daca s-ar face un calcul al banilor pe care i-au topit acesti oameni in procesul de instruire, ne-am ingrozi….

  daca ne gandim ca o sa-i regasim pe multi dintre ei zburand pentru altii, ne-am mai linisti: am cheltuit cu folos, insa nu folosul nostru! nu! la fel ca si in cazul medicilor romani porniti in pribegie!

  Reply
 2. Barbu

  Adelin, mă bucur să văd că mai știe cineva de drama acestor… neangajabili. Mai mult, mă bucur să văd că cineva cu capul pe umeri (jurnalist adevărat, nu …de ora 5) mai spune ceva și de ef-șai’șpe, rablele gratis care ne vor costa mai mult decât orice alternativă imaginabilă.
  Mai există vreun loc în care să se spună asta sus și tare? Deși nu agreez antenele, sunt convins că un profesionist ar putea arăta un reportaj-anchetă până și pe MTV. Evident, dacă există demersul jurnalistic al profesionistului.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Barbu, mulți știu de drama piloților militari. Eu m-am învârtit mult printre ei și le știu poveștile. Au mai scris și alții despre problemele lor.Mulțumesc pentru aprecieri.

   Reply
 3. Pingback: De Ziua Aviatiei | Rectangles and Squares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.