Sistemul 112 a fost complet informatizat: ambulanțele vor fi trimise la intervenție cu un singur click, iar medicii vor expedia fişa pacientului la camera de urgenţe în timp real, folosind o tabletă. Informatizarea a costat peste 12,5 de milioane de euro şi a fost făcută din bani europeni. Sistemul a fost dezvoltat şi implementat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Teamnet. Cine a fondat această firmă? Da, deputatul PSD Sebastian Ghiţă, un obișnuit al contractelor cu structurile de forță ale statului.

8 thoughts on “112, complet informatizat”
 1. Bună ziua,
  Aș dori să vă informez despre realitatea din”teren”,în momentul de faţã Ambulanţa nu are destui angajaţi.Pe un echipaj de ambulanţă tip B2 sunt doi membri(ambulanţier și asistent) în comparaţie cu o ambulanţă SMURD care are de la trei membri de echipaj în sus.
  Vă informez că aproximativ 95% din ambulanţe sunt tip B2,este imposibil să ne ocupăm și de pacient și să tastăm la tabletă pentru ca orele de la manevrele medicale pe care le executăm să fie în regulă.Vom fi puși în situaţia de a alege ce este bine pentru „sistem” iar pacientul…
  Vă stau la dispoziţie pentru eventuale detalii.
  Cu stimă, Gabi

  1. Acum trebuie sa completati o fisa pe hartie, cum faceti asta? Dupa ce te obisnuiesti cu tableta, timpul pentru completare nu e mai mare.

   1. cand treci de la dacie la mercedes , zici ca-i nava cosmica.totul tine de fiecare dintre noi cum si cat am invatat.restul sunt de pus la punct.

   2. Fișa nu se completează în „timp real”,se poate completa si după ce te ocupi de pacient.Pe tabletă sunt rubrici care „iau”automat ora de introducere a datelor cum ar fi evaluare pacient și administrare medicamente.Intr-o urgenţă majoră(o resuscitare dureaza cel puțin 30 min.)când secundele sunt importante de cine mă ocup de pacient sau de tabletă ca să-mi iasă timpii de interventie ca să nu am probleme intr-un eventual proces de malpraxis?
    De la birou toate dau bine pe hartie…
    In reportajul pe care l-aţi arătat apăreau pe o ambulanţă șapte membri de echipaj,unde s-a văzut în practică acest lucru?
    Nu mă sperie tableta ci faptul că fiind pe o ambulanţă doi membri de echipaj nu au când să se ocupe și de tabletă și de pacient.
    În momentul în care se vor introduce tabletele pacientul va trece pe planul doi iar tableta va trebui completată la timp procedurile fiind trecute în sistem și-atât.
    Cu stimă

    1. Gabi, da, e complicat să ai pe ambulanță echipaj de doi…eu sper că pacientul va rămâne prioritatea nr. 1 și fișa va veni pe 2.

 2. Da rămânem cu speranţa…că pacientul nu e uitat în detrimentul sistemului.
  E mai degrabă tragedia că sistemul se îngrijește de investiții futuriste în loc să investească în ambulanţe și personal calificat.
  Cred că acești bani puteau fi cheltuiți în cresterea calității actului medical și nu pentru a avea statistici în timp real…
  Lucrez în sistem de 15 ani și nu bat câmpii,
  tabletele NU ajută cu nimic pacientul ci ajută sistemul…pe unii din sistem.

 3. Mă bucur că suntem de acord,s-au luat tablete fără să se gândească că nefiind personal suficient nu prea avem cum să le folosim decât dacă „uităm”de pacient.
  Mi-a făcut plăcere,o seară bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.