Ajutor pentru copiii din Valea Screzii

Peste 100 de copii necăjiți au rămas fără casă. La începutul acestei săptămâni, tabăra în care trăiau a ars. Pe site-ul Gândul găsiți un reportaj emoționant.

” Luni seară, cei peste 100 de copii adăpostiţi de părintele Tănase, în aşezământul de la Valea Screzii, au luat cina, şi-au băut compotul de pere, şi-au spus rugăciunea de seară, care să îi apere de relele de peste noapte. În clubul de joacă de deasupra bucătăriei au rămas la uscat decoraţiuni din gips făcute de mâini mici de copii, pe care voiau să le vândă duminică, la Bucureşti.”

Paguba este foarte mare, aproximativ 200.000 de euro. Preotul are acum nevoie de bani pentru a reconstrui tabăra din Valea Screzii. Puteți dona în conturile Asociaţiei Pro Vita.

 

sursa foto: Gândul.info

 

12 thoughts on “Ajutor pentru copiii din Valea Screzii

  1. Adelin Petrisor Post author

   bogdan, unii poate ca vor da. Nu uita ca un preot are grija de toti acesti copii. Stiu sunt putini reprezentanti ai Bisericii care fac asta…

   Reply
 1. bogdan

  am toata stima pentru preotul care are grija de acesti copii. si altii ca el. dar biserica are totusi niste venituri importante care pentru asemenea fapte ar trebui folosite.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Exasperat, nu-ți bagă nimeni mâna-n buzunar. Chiar și cu asigurarea obligatorie, mă tem că multe sunt de cumpărat: mobilier pentru 100 de suflete, vesela, aparatura electronică etc.

   Reply
 2. EXASPERAT

  nu este vorba de bagat mana in buzunarul meu dar este vorba de a face un lucru in mod temeinic, nu de a fi la mila altcuiva, si de altfel am specificat expres ca nu este vorba de asigurarea obligatorie intrucat aceea nu acopera riscul de incendiu DAR o polita facultativa ar fi acoperit TOATE cheltuielile, inclusiv vesela, mobilier,…
  daca am sa citesc pe blogul tau ca s-a renovat complexul am sa achit eu prima de asigurare pentru un an la valoarea de 200.000EUR care este 220EUR (ridicol de mica in comparatie cu suma asigurata in conditii de toate riscurile)
  asta vreau sa evidentiez eu, ne scumpim la tarate (in general nu neaparat in acest caz particular)
  cele bune

  Reply
 3. @ exasperat

  Dragul meu, preotul asta trebuie cu banii pe care ii are sa hraneasca 300 de suflete, sa ii imbrace pe toti, sa ii educe (carti, rechizite, etc), sa le ia jucarii, medicamente etc…. tu in locul lui ai da 800 de lei pe o asigurare contra evenimentului X pe care nu il vezi ca venind peste tine in viitorul imediat? …pe cand mancarea e necesara chiar ASTAZI (cand inca nu a luat foc, nu s-a inundat, nu s-a daramat nimic). E usor sa dai sfaturi…. Tu ce bine ai facut altora de-a lungul vietii (in afara de a da sfaturi)? Mai “temeinic” (ca sa te citez) decat sa intretii 300 de suflete si sa le si asiguri un viitor eu nu cred ca se poate face nimic in viata asta! Omul asta le cumpara pamanat, le face temelia la casa tinerilor de peste 18 ani din centrul pe care il conduce, se preocupa ca fiecare sa aiba o experienta in munca si sa stie sa faca CEVA pe lumea asta….Multi parinti a cate un singur copil nu fac asta pt copilul LOR daramite pt al altora!

  Reply
 4. r

  Buna ziua. As dori , va rog, si eu coordonatele preotului (tel, email), poate ca reusim sa ajutam si noi in vreun fel. Multumesc!

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   R, aveti toate contactele:
   Asociatia Pro Vita pentru nascuti si nenascuti, Str. N. Iorga nr. 72
   Vălenii de Munte Jud. Prahova
   Adresa Taberei:
   Asociatia Pro Vita, Sat Valea Screzii, com. Posesti, jud Prahova, Romania
   http://www.facebook.com/profile.php?id=100001451841601#!/asociatiaprovitavaleaplopului
   Telefoane:
   0744376544
   0746014605
   0744290471
   0741989024
   0745223663
   0745068000
   asociatiaprovita@gmail.com
   asociatiaprovita@hotmail.com
   preotnicolaetanase@gmail.com

   Reply
 5. Pingback: Azerty Blog

 6. AragazCuBuleDeAer

  chiar daca ultima postare este din 2011…
  se poate face din Buc. ,lejer un traseu “de plimbare” pana la Valea Screzii,sunt fix 100km,la sfarsit de saptamana chiar merita mers pana acolo cu masina,zona este superba.
  pentru cine se duce acolo,sa nu uite sa ia si niste bomboane pentru cei mici care se joaca afara,se bucura mai mult decat orice…:)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.