Clubul antiteroriștilor amatori

După 10 ore, drama ostaticilor din Manila s-a încheiat. Teroristul a fost lichidat. Nu se știe deocamdată câți turiști au scăpat cu viață. Lăsând la o parte aceste aspecte, vreau să vă spun că nu am văzut nici măcar în filmele de serie B scene atât de prost “jucate”. Cei din echipa filipineză de intervenție păreau că fac asta ca a doua slujbă. Un polițist cu scut intra în autobuz și ieșea imediat buimac. Oamenii nu vorbeau la stații sau laringofoane, ci zbierau și își făceau semne ca la răscoala de la Bobâlna. Un membru al comandoului se scarpina la cap cu pistolul…Sper că nu acestea sunt singurele forțe speciale filipineze.

Dacă vreți să urmăriți o operațiune ca la carte, vizionați acest reportaj despre intervenția SAS de la Ambasada Iranului din Londra.

6 thoughts on “Clubul antiteroriștilor amatori

 1. VirtualKid

  am urmarit si te-am urmarit la A3.
  eu nu ma pricep, insa, mi s-a parut a fi o parodie.
  nu neg faptul ca se poate sa aiba explicatii pentru aparenta stangacie, dar, nu inteleg de ce nu au luat masuri de blocare a posibilitatilor de transmisie in direct prin plasarea de “paravane”.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   VirtualKid, de obicei transmisia TV are un mare dezavantaj pentru forța de asalt. Un eventual complice ar putea transmite toate mișcările surprinse de camere.

   Reply
 2. George

  acum nu compara si tu SAS, KSK, GSG9 si alti meseriasi cu amaratii aia de filipinezi care nu stiau pe ce lume traiesc:)

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   George, te raportezi la cei mai buni. Dacă vroiam să fiu rău, îi comparam cu Yamam-ul israelian. 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.