Armata bulgară dă o lecţie usturătoare armatei române. Bulgaria construieşte la Varna două corvete moderne, care vor fi gata în 2-3 ani. Ministerul Apărării de la Bucureşti a anulat recent o licitaţie de peste un miliard de euro pentru patru astfel de nave. Timp de 16 ani, deşi a avut bani, România nu a reuşit să ducă la bun sfârşit Programul corvetelor.

4 thoughts on “Armata bulgară, lecţie usturătoare pentru armata română”
 1. Adelin ar trebui intai analizat cum am putut sa facem managementul licitatiei asa de rau si cum nu am mai gasit 50 de milioane de euro impartit pe 4 corvete ca sa platim diferenta dintre Naval Group si Damen.
  Oare au existat vreodata banii aceia?
  Si cea mai insemnata intrebare caietul de sarcini pentur licitatie nu prevede si penalitati in cazul in care este anulata?
  In acest moment refularea Damen este pe deplin justificata si de aici si retaragerea de la SN Mangalia.
  Si intrebarea fundamentala este mai avem nevoie de corvete multirol/ ASW sau acum ne-am reorientat spre fregate si o sa construim din alea mai mari (sic)

  1. Da, asta cu 50 de milioane plus m-a făcut și pe mine să cred că ei nu au mai avut niciun ban pentru proiect…

 2. Adelin, de ce îți răcești gura cu idioții din guvern că iricum nu îi interrsează de soarta armatei decàt în sensul că trebuie să fie dotată..NU! Suntem niște umili servitori care ciugulim ce „cade” second hand de la masa SUA. Daca nu era acest râzboi, in mod sigur leprele guvernante ar fi decapitat armata!…samd

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.