Într-o singură săptămână ISIS a înfrânt două armate: siriană și irakiană. Teoriștii au ocupat Ramadi (Irak) și Palmyra (Siria). Așa cum era de așteptat, a început baia de sânge. Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, au fost executate 262 de persoane doar în Siria. 13 dintre victime erau copii. Metoda preferată a teroriștilor a fost decapitarea. De asemenea, se pare că în urma luptelor din ultimele zile luptătorii grupării Stat Islamic au strâns în jur de 600 de prizonieri. Ce ne arată haosul din Irak și Siria? Ne arată că Occidentul trebuie să schimbe abordarea. Atacurile aeriene au lovit poziții ale teroriștilor, însă nu au reușit să taie elanul ISIS…Mai jos un reportaj CNN.

surs foto: Reuters

2 thoughts on “Asaltul ISIS”
  1. Nu am reusit sa vad clipul de la cnn dar Sambata am urmarit o emisiune pe bbc legat de ocuparea celor doua orase si binenteleg fuga locuitorilor din calea salbaticilor. Ideea este ca printre femei, copii, batrani ce erau indreptatiti sa se refugieze, erau si ditamai „barbatii” si tineri care fugeau mai repede decat femeiele peste Eufrat si plangeau in fata camerelor ca vin aia peate ei si nu mai au case. Pai bai fratica, daca vrei casa, stai naibii si lupta pentru locul tau, pt familia ta, nu fugi ca o gagica. si daca se intampla sa te prinda, ori iti tragi un glonte in cap, ori iei o fiola de cianura si o spargi. Deci parerea mea ca si-o cam merita si refugiatii aia cu miile. Daca ar lua toti arma in mana si s-ar intoarce inapoi in teritoriile ocupate de IS, crede-ma ca nu ar mai ramane picior de jihadist pe acolo.

    1. „Daca ar lua toti arma in mana”, si aici a fost una din probleme (pe langa abandonarea orasului Ramadi de catre armata irakiana in fata unui inamic de zece ori MAI PUTIN numeros). Militiile sunnite care s-au impotrivit IS s-au plans de faptul ca guvernul de la Bagdad a neglijat sa ii aprovizioneze sau sa ii inarmeze decent. Mare parte din responsabilitatea pentru situatia actuala din Irak apartine guvernului irakian care a fost de o neglijenta/incompetenta criminala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.