Armata română a primit de la guvernul american 60 de vehicule blindate MRAP. Potrivit ambasadorului Mark Gitenstein, 40 de transportoare vor ajunge în cel mai scurt timp la Zabul, în tabăra românească din Afganistan. Am auzit acest zvon încă de prin 2008. Datorită podelei înalțate și în formă de V, MRAP-urile sunt foarte rezistente la bombele amplasate pe șosele. Armata chiar avea nevoie de ceva performant. 10 din cei 13 soldați morți în Afganistan au fost uciși de IED-uri. Am mers mult cu astfel de vehicule în Irak. Un MRAP cu tot cu echipamente costă aproximativ 1 milion de dolari.

Mă întreb ce vor face acum românii cu transportoarele Piranha III pe care au dat peste 30 de milioane de euro. Câteva blindate zac de multă vreme nefolosite în parcul auto din baza din Zabul.  Credeți că va plăti cineva pentru asta? Mă tem că nu.

10 thoughts on “Blindate de la Unchiu’ Sam”
  1. Adelin,daca nu ma insel samuila si fogorasi au fost impuscati cu lovituri de sniper,covrig din aruncator de grenada,marcu aurel din lovitura de RPG (da aici nush exact mass media de la noi a tot folosit termenul obuz ) si petre tiberius ……restul IED
    Daca nu ma insel tabul in care se afla narcis sonei al 3 lea ucis a trecut peste o mina special pusa pt romani..cica au gasit bilet cu textul „Pt prietenii din Romania” Dumnezeu sa-i ierte….

    1. Americanu’, Samuilă și Fogorași au fost mitraliați de un cretin din ANA care stătea lângă tab-ul lor. Aurel Marcu a fost lovit de mortier. Pedro a fost singurul mort în acțiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.