Deși îmi dispac feministele radicale, admit că femeile sunt discriminate până și-n țările avansate. Sunt însă câteva locuri pe planetă unde ele suportă umilințe greu de imaginat. Pe vremea talibanilor, femeile nu aveau voie să învețe, să muncească. Le era permis doar să cerșească. Boston Globe a adunat fotografii din țările cele mai periculoase pentru femei. Cumplite imagini! 

8 thoughts on “Cele mai periculoase țări pentru femei”
 1. Mie imi place sa arat oamenilor aspecte la care nu se gandesc multi:

  Stii ca aceste femei sunt fiicele, sotiile si mamele celor care le trateaza asa cum le trateaza ? O parte din educatia barbatilor vine exact de la aceste femei (privite ca si grup).

  Alt aspect:
  Noi gandim dupa standardele societatii occidentale a anului 2011. Se uita prea repede ca aceste standarde se schimba din generatie in generatie.

  Inca un aspect:
  Este greu de acceptat, dar anumite aspecte sunt esentiale pentru supravietuirea individului, familiei si poporului in acele conditii.

  La final am o intrebare ca indemn la meditatie:
  Ce e mai bine, ca propria fiica sa aibe o educatie mai stricta sau sa fie libera (expresia mea e „sa creasca ca buruiana”) si sa o vezi pe redube cum face sex cu 2 sau 3 indivizi ? Din nefericire, varianta frumoasa este cea de mijloc dar nici o tabara nu o sa renunte la propria varianta de ‘adevar’.

 2. Am inteles ca tot prin tarile arabe femeile nu au voie sa calatoreasca in masina alaturi de sotul lor. Acestea sunt bagate in portbagaj.Deasemeni, nu au voie sa fie operate de catre barbati.Trebuie sa mearga la un spital special pentru femeie, care din cate am inteles arata groaznic .. Nu stiu ce sa mai spun si nu stiu ce ii determina pe oameni sa fac asemenea discrimari. Sa fie oare religia ?

 3. Din Arabia Saudita nimic, nimic? A, sau stai, ca ei sint aliatii americanilor… Mama lui de dublu standard… … …

 4. K tot veni vb de afganistan…s-au intamplat niste chestii ciudate pe acolo,petraus s-a dat lovit,fratele lui karzai mort,trupele nato pleaca…ANA preaia controlul…

 5. Da acuma sa speram,ca situatia o sa fie buna…sincer nu cred ca ANA o sa faca fata cel putin in Helmand si Khandahar…..

 6. Nu trebuie sa generalizam! Sunt tari arabe unde femeile sunt respectate! Ex. Emiratele Arabe Unite
  Femeile au acces la locuri de munca foarte bune, fac studii universitare!
  Aceasta deschidere catre normalitate o datoreaza conducatorilor cu viziuni mai moderne!
  Tot respectul pentru Sheikh-ul Mohammed bin Maktoum din Dubai si prim ministru UAE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.