Fostul bucătar și șofer al lui Bin Laden a primit 14 ani de închisoare. Ibrahim al-Qosi a recunoscut că a ajutat teroriștii. Sentința în cazul său va fi mult mai mică. El a făcut o înțelegere cu acuzarea, înțelegere ce este deocamdată secretă. Nu ar fi exclus ca el să fie trimis în Sudan, țara de origine. În vârstă de 50 de ani, al-Qosi a fost arestat în 2001, în momentul în care fugea din peșterile din Tora-Bora. Sudanezul este primul deținut din Guantanamo condamnat în timpul administrației Obama. Până acum, prin controversata închisoare din Cuba au trecut în jur de 800 de deținuți.

Vezi și: Noi procese la Gitmo

5 thoughts on “Condamnare la Guantanamo”
 1. Imi provoaca multa revolta fiecare aducere aminte legata de aceasta inchisoare. Oamenii care au infiintat-o si care o mentin sunt cei care dau lectii de democratie, peste tot in lume.
  Locul acela are cea mai mare concentratie de „acari Paun” pe metru patrat.

  1. Constantin, VirtualKid, Gitmo este poate cea mai mare greșeala a Statelor Unite. A reușit să atragă atâtea energii negative…Documentarul pe care eu și Dan l-am făcut acolo nu se numește întâmplător „Gitmo-periferia lumii libere”.

 2. Adelin, se poate mai poate vedea documentarul „Gitmo-periferia lumii libere” online?
  L-am cautat, dar nu l-am gasit.
  Poti sa pui un link daca se mai poate vedea?
  Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.