Azi, la ora 14 și 48 de minute, eram la intersecția Tudor Arghezi cu C.A. Rosetti. Stăteam la semafor pe o stradă foarte îngustă, cu sens unic. Din față… ce să vezi? A apărut coloana oficială a ambasadorului american: un mare Cadillac blindat și un jeep cu girofar, probabil de la SRI. Ce au făcut cei din garda diplomatului american? Au intrat pe interzis și au dat drumul sirenelor pentru ca noi, cei care circulam legal, să ne dăm un pic la o parte. În trecere, l-am văzut pe Mark Gitenstein pe bancheta din spate a Cadillacului.

Domnule Ambasador,

Inainte să ne dați sfaturi legate de justiție, confiscarea averilor, nu ar fi bine să vă învățați subalternii să respecte legile țării în care ați fost acreditat? Oricât de ocupat ați fi și oricât de rigide ar fi regulile legate de siguranța dvs., nu cred că ar fi rău să ne dați o lecție și în materie de circulație și să vă rugați colaboratorii să respecte semnele. Mai ales că noi nu am uitat cum un pușcaș american băut a omorât un român ( întâmplător un cunoscut rocker-Teo Peter) și nu a pățit mai nimic. În virtutea protecției oferite de Convenția de la Viena din 1961, el a fost scos pe șest din România și pedepsit ” exemplar” de un Tribunal militar american. Dacă ați uitat cumva, Van Goethem a fost achitat de jurați și, în primă instanță, țara dvs. a vrut să despăgubească cu 8000 de dolari familia victimei.

Cu stimă,

Adelin Petrișor, bursier al Departamentului de Stat și un sincer admirator al sistemului de drept american

P.S.  Din câte am înțeles de la serviciul de presă al Ambasadei, traseul dvs. a fost stabilit în colaborare cu poliția și SRI. Domnule ambasador, cereți-le măcar să schimbe semnul. La cât de obediente sunt autoritățile noastre în relația cu țara pe care o reprezentați, s-ar putea să vă construiască un pasaj subteran.

9 thoughts on “Cu ambasadorul pe interzis”
 1. Puteai sa fii si mai vehement decat atat!
  Americanii o sa ajunga sa se cace in capul nostru cu aerul ca ne fac o imensa favoare.
  Imi este sila de faptul ca nu se gaseste nimeni care sa-i amendeze pe boii astia care isi permit in fiecare zi mai mult.

  Teo Peter ar fi meritat o judecata mai dreapta, mai ales ca era facuta post-mortem.

 2. Bun ca nu au coborat cu armele si cu ochelarii lor de soare 😀
  Drama lui Teo Peter,reprezinta neputinta unei tari,si favorismul dus la extrem….daca de ex,accidenta unul de a nostru pe un star de a lor,era executat de mult….

 3. Frumosa,adevarata si civilizata postarea ta !Da,nici macar LEGEA CIRCULATIEI RUTIERE nu se mai respecta la noi,din diverse cauze.Are rost sa mai cerem dreptate in tara asta,care ,ne pare rau sa o spunem ,este a noastra.

 4. Păi să propunem o modificare la Codul rutier, zic. Semnul acela se va numi „accesul interzis căţeilor şi permis tuturor celor care au patru în loc de două„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.