Britanicii au dat publicității imaginile cu bombardierele rusești interceptate zilele trecute. rusitu 95Piloții RAF au încadrat cele două Tu-95 Bear și le-au escortat până când au fost preluate de câteva aparate F16 daneze. După ce s-au apropiat de spațiul aerian al Danemarcei, rușii s-au întors și au fost din nou preluați de Typhoon-urile britanice. Poveștile de acest fel sunt din ce în ce mai dese și nu doar în vestul Europei.  Rușii și-au înmulțit zborurile de recunoștere și în Marea Neagră. Avioanele turcești, bulgărești și românești se ridică chiar și de câteva ori într-o săptămână. De ce fac rușii astfel de incursiuni? Pentru a vedea în cât timp sunt detectate aparatele lor și pentru a testa viteza de reacție a celor care asigură poliția aeriană. Văzând cum se înmulțesc știrile de acest gen, nu pot să nu-mi aduc aminte de diverșii „analiști” care, pe un ton ritos,  întrebau în platourile de televiziune de ce avem nevoie de aviație de vânătoare… Uite de ce, inteligenților!

sursa foto: Royal Air Force

4 thoughts on “De-a șoarcele și pisica”
 1. Eu intrebam chiar la tine pe blog si nu cred ca sunt un mare inteligent. Puneam doar o intrebare de bun simt. Ce imi folosesc mie 3 avioane harburi care nu ma apara de nimeni. Iluzia apararii e buna pentru naivi, sper ca nu crede cineva ca AZI 10 sau 20 avioane apara o tara ca Romania.
  Si aveam chiar tupeul sa spun ca sunt o risipa de bani. Apoi tu mi-ai raspuns ca suntem NEVOITI sa avem datorita nu stiu carui tratat mizerabil. In sfarsit, chestie ca suntem slugi si trebuie sa facem ce ni se spune de la apus. Inainte faceam ce ziceau tovarasii, acum facem ce zic democratii….. oricum ne invartim, tot o luam in freza de la unii „prieteni”.

  Revenind.
  Li se rupe rusilor de noi ca armata, forta de reactie si alte chestii nesemnificative..

  Dar, intreb naiv, daca in locul miliardelor date pe avioane second hand, am fi avut 1000 sau 10.000 rachete ROMANESTI care sa atinga Moscova cu capete multiple (prietenii stiu ce zic), oare nu eram mai respectati ? Zic si eu.

  Auleu, azi ne pazesc americanii.
  Aia care au batut palma cu rusii sa imparta Europa acum 3 zile. Naspa cu istoria asta, cum ne arata ea cine a impartit jumatate jumatate diverse tari, mai un Vietnam, mai o Coree, mai o Germanie….. uitam prea repede Adelin lectiile istoriei.

  1. NOTA: daca cineva ma face prorus din cauza abordarilor mele, ii spun ca ma jigneste si pe mine si bunicii mei refugiati din Bucovina din cauza rusilor despre care vorbim acum…… aceleasi evenimente care imi aduc aminte ca occidentalii nu au miscat un deget atunci pentru noi.

  2. Darael, Romania are nevoie de 36-48 de avioane pentru a-si proteja spatiul aerian. Tocmai asta e si ideea, sa nu lasi totul in seama NATO. Vezi Polonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.