Am fost pe litoral în weekendul prelungit de Sf. Maria. Am făcut emisiunea Tema Zilei din portul militar, pe 14 august, iar a doua zi, de Ziua Marinei, am transmis în direct de pe puitorul de mine. Am stat la Ramada, un loc absolut civilizat, cu camere mari, personal amabil, unde am dat aproximativ 100 de euro/noapte. După emisiunea de duminică seara, pe la 19, m-am dus să mănânc la terasa hotelului de la etajul 8. După puful de sub nas, ospătarul avea în jur de 17-18 ani. Am dat comanda și m-am apucat să fac documentarea pentru transmisiunea de a doua zi. M-am luat cu treaba și, abia după o oră, am realizat că nu-mi venise mâncarea. M-am dus la bar, unde ospătarul meu stătea liniștit pe un scaun și butona la telefon. Pe terasă era liniște, o singură masă era ocupată.

– Cu ce vă pot ajuta?, m-a întrebat politicos o doamnă.

I-am explicat că nu înțeleg de ce durează atât să gătești și să aduci la masă niște scoici.

– Ilie, ce ai făcut Ilie?, a zis femeia uitându-se la ospătarul meu. Era destul de surescitată, semn că adolescentul îi mai dăduse palpitații.

– I-am dat trimis comanda lui X-uleasca, a zis, cu o voce stinsă, puștiul.

– Ți-am mai spus că nu ei trebuie să i-o dai! Nu ai trimis comanda, Ilie. Uite de aia nu a venit.

Femeia și-a cerut scuze și, după încă o jumătate de oră, mi-a trimis mâncarea în cameră. Dacă-i întrebi pe șefii din HORECA îți vor spune că e greu, că nu au personal și alte chestii de genul ăsta. Habar nu am dacă e așa sau nu, nici nu mă interesează. Ce știu e că la noi plăteaști mult, ca afară, dar ai servicii slabe spre proaste. Și uite de aia nu vreau să merg la mare în România!

P.S. Să nu uit…la întoarcere am făcut vreo 3 ore doar până la punctul de taxare de la Fetești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.