Am fost la vot, deși nu am fost entuziasmat de niciun candidat. Imediat după închiderea urnelor, am fost îngrețoșat de virulența unor susținători din ambele tabere. votantiLa televizor, pe net, analiști, chibiți, particulari nu încetau să se mire cum alții l-au votat pe cel pe care ei nu l-au susținut. Dacă doar s-ar fi mirat, ar fi fost în regulă, însă nu conteneau să-i jignească pe cei care și-au permis să aibă altă părere. Pe lângă lipsa exercițiului democratic, în multe cazuri este clar vorba și de mitocănie și proastă creștere. Nu pot să înțeleg de unde atâta prostie, atâta încrâncenare. Prieteni, fix asta ne permite democrația: să avem păreri diferite. Când vom evolua ca societate, când vom consuma mai multă pastă de dinți și săpun, când vom fi mai educați, atunci și candidații la președinție vor arăta altfel și sigur ne va fi mult mai ușor să alegem. Până atunci, indiferent cine ne va fi președinte în următorii 5 ani, să ne bucurăm de faptul că putem avea păreri diferite și să ne vedem de ale noastre. Cred că ar trebui să fim speriați doar în momentul în care vom constata că aveam toți aceeași părere…

P.S. Este dezamăgitor să vezi că primul român care a votat la acest scrutin arată degetul mijlociu chiar în momentul în care băga votul în urnă. Asta spune multe despre gradul de dezvoltare socială. Nu are relevanță cu cine a votat. Chiar n-are.

sursa: aids.tomsk.ru

 

7 thoughts on “Dintr-o fragilă democrație”
 1. In unele cazuri in care se da dovada de mitocăniei si proasta creștere e si soția ta in studio. Si, am spus mitocăniei si proasta creștere pt tu ai folosit aceste cuvinte, eu as fi mult mai drastic.

  1. Inteleg ca esti dintre cei care urasc Antena 3 dar nu se uita la ea ca nu cumva sa fie spalati pe creier. Nu iti face griji, se pare ca ai un creier foarte curat si bine spalat. Nu mai au ce sa-ti spele.

 2. Din pacate tendinta de a incerca sa tipam mai tare ca sa ne impunem optiunile in loc sa ascultam sau sa expunem argumente nu ne-a parasit nici dupa 25 de ani de dorita democratie. Oamenii au optiuni politice asa cum au echipa de fotbal favorita. Nu conteaza cum joaca echipa lor important este sa „moara adversarii”.

 3. Adelin, eu cred ca treaba sta in felul urmator; Desi traiesc in UK, zilele acestea m-am uitat la posturile romanesti mai mult decat de obicei.
  Ce am vazut la Antena 3 si RTV mi-a facut sila. Nu cred sa fi vazut la alte posturi tv( apropo, DIGI News da clasa prin calitate) atata mizerie ca A3.
  Eu cred ca A3 reprezinta o infectie, un puroi, in media.
  Daca vrei A3 este buda din spatele curtii, si RTV un WC din apartament.
  Desi nu sunt f multumit de Johanis, cred ca acest rezultat este o plama pt PSD, Ponta si infectiile media.
  Cum spunea cineva mai sus ,, Sincer, te simpatizez și te compătimesc”.
  Salutari din partea unui buzoian .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.