Deși avea doar 8 ani, Marin Lungu a plecat să lupte în cel de-al Doilea Război Mondial. A fost cercetaș și a ajuns cu unitatea sa până în Cehoslovacia. După un an de război, avea deja 4 decorații, inclusiv Virtutea Militară. Acum are 79 de ani și este general în retragere. A rămas fără casă și stă într-o locuință socială. Trei premieri l-au privit în ochi și i-au promis ajutorul. Doar i-au promis… Povestea generalului Marin Lungu o puteți vedea mai jos.

5 thoughts on “Erou la 9 ani”
  1. de oameni din acestia n-are tara nevoie!!!!!! de udrea, vanghelie, eba si tot neamul lor de hoti avem nevoie!!!!

  2. Am citit cartea lui, “Povestea unui mic cercetas”, de vreo patru-cinci ori cand eram copil. Dupa ’89 am inceput sa am indoilei mari ca acea carte este bazata pe fapte reale si nu este vreo plasmuire propagandistica, dar ascultand interviul mi-am dat seama ca nu era propaganda – doar un copil facandu-se datoria fata de tara.

  3. Da, un astfel de om e prea incomod pentru statul roman… asteapta sa dispara ca sa dispara si “problema” odata cu el. De ce sa-i dea locuinta, mai bine o dau unor paraziti sociali fara nici o conditionare legata de vreun contract de munca sau altceva…

  4. tare… am citit Micul Cercetaş pe când eram puştan, dar până azi am crezut că era ficţiune! propagandă, ceva…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.