F-35 pentru UK

Sunt diverși “specialiști” care-și dau cu părerea despre aviația militară.  Cei mai mulți au impresia că achiziția unor avioane nu se deosebește cu mult de cumpărarea unei poșete. Bani să fie! Nu prea e așa. Indiferent cât de mare ar fi bugetul, orice armată are nevoie de ani buni pentru pregătirea piloților, mecanicilor, pentru tot felul de teste. Edificator este exemplul Marii Britanii. Piloții RAF au primit primul F-35 acum aproape 2 ani, iar avioanele de acest tip vor fi operaționalizate abia în 2018. Bine, aici este și vorba de o întârziere a întregului program dezvoltat peste ocean. În fine, un singur F-35 costă peste 100 de milioane de lire sterline!!! Cum să nu mă umfle râsul când îi aud pe politicienii noștri care spun că România vrea și ea prin 2020 să cumpere Joint Strike Fightere. Parcă îl și văd pe cel care va fi atunci ministrul apărării: “Un scaun, o manșă și o cască de F-35, vă rog.”

2 thoughts on “F-35 pentru UK

 1. adi

  Adelin, e bine cu avioanele, dar nu ti-e rusine sa lucrezi intr-o institutie publica de presa care are bani pentru eurovision si nu gaseste maruntis pentru euromaidan? nu e vina ta, tu probabil ai pleca maine, dar e strigator la cer sa trimiti o duzina de insi doua saptamani la cinci stele in danemarca pentru o lalaiala cand vorbesti de insolventa si cand tari mari, precum spania, au renuntat la susanea. In acelasi timp, pensionul TVR, care imi spune ca trebuie sa-mi creasca abonamentul, nu-mi ofera nici macar un reportaj decent despre razboiul de la granitele romaniei, care ne afecteaza direct. de ce mai lucrati 2500 de insi acolo, care mai e serviciul de utilitate publica prestat de oltchimTVR?

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   adi, tie nu-ti e rusine sa traiesti intr-o tara in care politicienii se jignesc in ultimul hal, alegerile se castiga cu tone de faina, pungi si sepci, invatamantul, armata, sistemul sanitar sunt… cum sunt? Asta e. Mergem mai departe incercand sa indreptam ce putem indrepta. fiecare-n dreptul lui.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.