Finlanda

Sunt în Helsinki pentru niște filmări. Avem în Finlanda sute de profesori universitari, medici, ingineri, studenți. Din nefericire, nu ei îți sar în ochi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa foto: tundratabloids.com

3 thoughts on “Finlanda

 1. de gustibus

  Da, Adelin. Este incontestabil ce soui tu.
  La fel de incontestabil este ce soun eu nao jos.
  Toate televiziunile sau pseudo-televiziunile din Romania blocheaza absolut toate caile de transport, toate resursele de transmisie a informatiei. Cu totii se deplaseaza valuri valuri sper punctele nodale unde lucreaza medicii romani de top, cercetatorii romani, profesorii universitari de excelenta, tot romani. Si toate transmit spre casa numai si numai stiri despre ACESTI romani.
  Elita intelighentiei romane se afla in topul stirilor peste tot, de la 0TV la TVR, nu mai gasesti si tu o reclama la Tipi-Top, ceva, o chestie mai relaxant intelectuala, o barfa cu manelisti. Taraf, Etno, Canal D transmit nentrerupt concerte cu muzicienii romani de exceptie din toata lumea.
  Nu stiu unde o sa ajungem?
  O sa apara firme private care sa angajeze studenti de la teatru care sa plaseze contra contracte serioase prin punctele strategice ale marilor orase europene impersonatori ai caracterelor de baza ale cersetorilor.
  Altfel, cum ar putea un turist sa viziteze vreun obiectiv turistic european fara aceste elemente? Ar fi un dezastru fara precedent pentru turismul mondial. Si nu numai.
  Desigur, nu numai media din Romania procedeaza in felul descris mai sus, dar aici chiar nu mai gasim solutii. Am creat un brand, nu l-am protejat cu licenta, platim suportand cu stoicism concurenta.

  Reply
 2. VirtualKid

  Platim bine pentru o carte postala din Finlanda (oferta supusa onor termeni si conditii….)
  Ce surprize ne mai pregatesti?
  Sunt legate tot de vreo forma de zbor?

  Reply
 3. petrescu ionut cristian

  Mda…Coincidenta face, ca in aceeasi perioada am fost si eu in zona. I-am vazut, insa mi-am zis ca sunt rromanii lor. Care sunt sansele ca la ora 6:15, 6:20, sa intalnesti o persoana in Helsinky si aia sa fie roman?
  Mari!
  In drum spre gara din Helsinky in ziua de 07.10.2011, cand mare mirare nu ploua, cobor agale, pe una din stradutele orasului. In stanga imi atrage atentia, un tip, in fata hotelului Glo (daca mai retin bine numele)ce isi savura cu pofta cafeaua si tigarea, avand in vedere ca in locurile publice nu ai voie. Trag decent cu coada ochiului, trec de acesta dupa care intorc capul. Era Adelin!
  Pentru o clipa mi-a venit sa ma duc sa ii zic o vorba a unui bun prieten “Daca te scoli de dimineata nu inseamna ca ajungi si departe”. Mi-am dat seama ca nu-i un moment potrivit de abordare a unui roman fie el si inofensiv si mi-am continuat drumul, cumva mai in siguranta, convins fiind ca daca am sa ma ratacesc, am la cine sa apelez. Urmare a faptului, ca proverbul reformulat de bunul prieten, era adevarat, venea la cateva ore dupa. Desi eu plecasem spre aeroport in timp ce Adelin isi bea cafeaua, aveam sa-l regasesc in acelsi avion in scaunul din fata. Ideea celor de mai sus, este aceea ca te incearca un sentiment de incredere foarte interesant cand undeva la mama dracu, la o ora la care nici animalele nu se trezesc, se pot intalni doi romani.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.