Un prieten al blogului mi-a trimis câteva fotografii din Coreea de Nord. Florin a găsit în The Atlantic imagini de la vizitele lui Kim Jong Un, „genialul” conducător. Le puteți vedea pe toate aici. Sunt impresionante. GrasulCel care până mai ieri abia știa să-și lege șireturile este surprins dând indicații (prețioase, normal) marinarilor, piloților, muncitorilor. Kim Jong Un este grețos de plin de el. E genială fotografia în care, răscrăcănat, îi ceartă pe meteorologi. (Doamna Jurca, mare noroc avem că ne-am născut aici.) Vă rog să vă uitați cu atenție la fotografii. Veți vedea un submarin mâncat de rugină, oameni speriați, râzând a prost doar pentru a fi pe placul Grasului. Cu echipament antic și fețe răvășite, piloții de MIG 21 par veniți direct din războiul încheiat în ’53. Imaginile sunt date de propaganda nord-coreeană, deci conțin doar ce are țara mai bun. Încercați să vă imaginați cum e viața reală. Sinistru regim… Fotografiile demonstrează- dacă mai era nevoie-că imberbul lider este stăpân absolut peste o țară săracă și peste 25 de milioane de oameni înfometați și speriați…

sursa foto: Reuters/KCNA

8 thoughts on “Imagini sinistre din Țara Grasului”
 1. Cum zicea un comentator de pe site-ul cu imagini: Banalitatea raului…Ce spectacol grotesc si horror si cat ridicol absolut…o tara tinuta prizonier de o beizadea psihopata. Imaginile sunt asemanatoare cu cele cu Ceausescu si nevasta-sa in vizite de lucru dar parca atat penibilul cat si oroarea sunt inmiite. De la ridicolul absolut al imaginii cu un gras care inspecteaza un biscuit, pana la imaginile ingrozitoare cu copii cu lacrimi pe obraji unde nu stii daca sa speri ca sunt spalati pe creier si plang de emotie dar macar nu realizeaza lagarul in care isi vor trai restul vietii sau sa crezi ca plang de groaza pentru ca au innascuta frica de psihopatul care le va conduce destinele…totul pare fara speranta … pana si pe Hitler a incercat sa il asasineze careva, pe asta nu se gaseste nimeni sa il capseze? Chiar trebuie sa ne rugam sa manance in continuare prea multi biscuiti si sa il loveasca diabetul? Eu nu consider ca sunt chiar putine momentele cand sunt recunoscatoare sortii ca m-am nascut in Romania (fiind femeie am cam jumatate de Africa si niste mult Middle East inca in plin feudalism de evitat), dar Coreea de Nord este intotdeauna principalul motiv de fericire ca m-am nascut romanca…

 2. Va apreciez eforturile prin care va straduiti sa ilustrati viata oamenilor din Coreea de Nord; nici noi, romanii, nu eram foarte departe de Kim Ir Sen in ultimii ani ai regimului Ceausescu.
  P.S. Sper sa n-o luati ca atac la persoana, nu va jeneaza comportamentul jurnalistic al consoartei dumneavoastra la Antena 3?

  1. Florin, am citit si eu despre noua clasa de bogatasi. Fac afaceri intr-o zona gri, tolerata de autoritati ptr ca isi trag comisioane grase.

 3. Pentru noi, românii, fotografiile astea ne dau fiori reci pe şira spinării. Pun pariu că putem găsi fotografii similare în arhiva foto de propagandă de la noi. Aceleşi zâmbete tâmpe şi încurcate în prezenţa liderului, aceleaşi agende ţinute doct în mâini pentru notarea preţioaselor indicaţii, aceeaşi atmosferă de penibil, ieftin şi regie proastă.
  Adelin, în fotografia de pe coverta submarinului nu m-a amuzat neapărat rugina care se vede peste tot, ci aţa de la sigiliul cu plasitilină, uitată pe mâner… :))
  Parcă şi văd scena, desprinsă direct din Kafka, de după plecarea Marelui Cârmaci, cu soldăţelul amârât care trânteşte capacul, leagă aţa şi sigilează cu plastilină, să nu intre inamicu’ imperialist să le fure secretele şi răsuflă uşurat. Au scăpat neexecutaţi. Poate data viitoare nu mai vizitează unitatea lor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.