România va avea încă două escadrile de F-16 până în 2030. Declarația a fost făcută de șeful Aviației Militare, într-un interviu pentru TVR. Generalul Viorel Pană susține că MiG-urile 21 Lancer mai pot fi folosite fără probleme încă cel puțin 3-4 ani. În acest moment, România este protejată din aer de o escadrilă de F-16 și două de MiG-21 Lancer.

3 thoughts on “Încă 2 escadrile de F-16”
  1. Orice decizie este mai buna decat sa stai si sa nu iei nicio masura.
    Pentru mine este un curs logic sa ajungem la inca 2 escadrile de F 16 sper eu varianta V, intrebarea ramne daca va putea Lockheed Martin sa le fabrice.
    Pe de alta parte financiar Gripen E/F era mai atractiv si cu un pachet de radar/ avionica putin mai avansat.
    Probabil am fi avut si acces la ele mai devreme decat la F 16V dar nah….macar spune cineva concret care este dorinta MApN.

  2. Jumatate de miliard de dolari pentru 2 escadrile de F-16????? Wooow!!!! O escadrila are cel putin 12 aparate, deci asta inseamna ca vom da 500 de milioane de dolari pentru 24 de F-16? (desi actuala escadrila are 17 avioane)

    Asta inseamna în jur de 21 de milioane de dolari de avion? super afacere, pe ultimele 5 F-16 luate din Portugalia am dat 280 de milioane de dolari. cum se explica discrepantele astea atat de mari intre preturi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.