România va avea încă două escadrile de F-16 până în 2030. Declarația a fost făcută de șeful Aviației Militare, într-un interviu pentru TVR. Generalul Viorel Pană susține că MiG-urile 21 Lancer mai pot fi folosite fără probleme încă cel puțin 3-4 ani. În acest moment, România este protejată din aer de o escadrilă de F-16 și două de MiG-21 Lancer.

3 thoughts on “Încă 2 escadrile de F-16”
  1. Orice decizie este mai buna decat sa stai si sa nu iei nicio masura.
    Pentru mine este un curs logic sa ajungem la inca 2 escadrile de F 16 sper eu varianta V, intrebarea ramne daca va putea Lockheed Martin sa le fabrice.
    Pe de alta parte financiar Gripen E/F era mai atractiv si cu un pachet de radar/ avionica putin mai avansat.
    Probabil am fi avut si acces la ele mai devreme decat la F 16V dar nah….macar spune cineva concret care este dorinta MApN.

  2. Jumatate de miliard de dolari pentru 2 escadrile de F-16????? Wooow!!!! O escadrila are cel putin 12 aparate, deci asta inseamna ca vom da 500 de milioane de dolari pentru 24 de F-16? (desi actuala escadrila are 17 avioane)

    Asta inseamna în jur de 21 de milioane de dolari de avion? super afacere, pe ultimele 5 F-16 luate din Portugalia am dat 280 de milioane de dolari. cum se explica discrepantele astea atat de mari intre preturi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.