Începutul sfârșitului

Din nefericire, în România, rahatul politic a acoperit o știre foarte importantă: Siria. Lupte crâncene au loc în Alep, un oraș cu peste 2 milioane de oameni. ONU susține că sunt deja 200.000 de refugiați. În condițiile în care și în Damasc sunt probleme, să fie oare acesta semnul că plecarea lui Bashar Al Assad e iminentă?

18 thoughts on “Începutul sfârșitului

 1. Bogdan

  Cat de prost sa fii, prietene, sa spui ca rahatul politic din Romania a acoperit ceea ce se intampla in Siria? De-aia nu au venit romanii la vot pt ca exista idioti ca tine care cred ca e mai important ce se intampla la mii de km distanta decat in curtea ta, fie ea si plina de cacat. Vai de voi de cretini si delasatori.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Bogdan, ce vreau sa te intreb… iq-ul tau e cumva subunitar sau doar te prefaci? De unde stii tu daca eu am votat sau nu am votat? Si de ce prioritatile tale ar trebui sa fie si ale mele, harnicule, inteligentule si perfect echilibratule psihic care esti tu? Mai usor ca ti se sparge vena, tristule! 🙂

   Reply
 2. Bucur

  Sfarsitul a inceput de mult….
  Observ o tendinta de a ignora astfel de mesaje si nu din partea receptorilor, a oamenilor de rand, ci din partea celor care ar trebui sa prezinte astfel de lucruri. Vom afla si noi mai multe atunci cand ne va bate si noua cineva la usa…
  Butoiul cu pulbere acolo e, iar fitilul e pe sfarsite…

  Reply
 3. Marius

  Nenorocirea Siriei e ca nu are petrol. Si nici alte resurse naturale in cantitati mari.

  Daca aveau asa ceva, “jandarmul” american “elibera” imediat tara si isi impunea oamenii.

  Reply
 4. americanu

  Nu cred,lupta eroic rebelii,dar deja nu mai au munitie medicamente…multi sunt raniti….e diferti de libia unde ,macar rebelii aveau sprijin aerian din partea NATO…

  Reply
 5. americanu

  Unde sa mai plece ca il dobora astia in secunda 2,daca era baiat destept pleca din prima …..asa acuma presupunand ca recucereste alepul si damascaul,va avea o armata obosita si decimata + o tara in ruine…..

  Reply
 6. IonV

  De ce oare Adeline nu blochezi astfel de indivizi ca specimenul cu primul comentariu ? La astia le functioneaza doar digestia ! Sunt stapaniti de ura , nu poti avea un dialog cu ei si-atunci cred ca e singura solutie ! Dupa ei , toata lumea tre’ sa gandeasca la fel cu tartacuta lor si nu pot intelege ca mai sunt si oameni carora le pasa sau poate chiar au cunostinte , prieteni , rude in zona si asteapta cu sufletul la gura crampeie de vesti ce vin sporadic de-acolo . In rest , multumesc pentru imagini si comentarii pertinente si “s-auzim numai de bine” , vorba unui ilustru comentator de la fostul “Europa Libera” – N. C. Munteanu !

  Reply
 7. florin

  Adelin, mizez pe faptul ca esti altfel decat alti colegi din presa.
  Este clar tipul respectiv are studii si clase cat trenul.
  Daca vreau sa vad ziaristi jignind postaci pe forum ma duc la ciutacu( ala ii jigneste si pe fanii lui care la un moment dat nu sunt de acord cu el-nu este cazul meu dar ma distreaza faptul in sine).
  Cum spunea si IonV – de ce nu ii banezi si gata ?
  Ca buzoian si admirator al tau te rog sa folosesti un altfel de limbaj,si sa ai atitudinea care te reprezinta.
  Esti apreciat atat pentru meseria si talentul tau, cat si pentru bunul simt si eleganta.
  Numai bine.
  Florin

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Florin, apelativul trist nu e un cuvant cu greutate de injuratura. Sper ca inca am proprietatea termenilor. In alta ordine de idei, m-am saturat de oamenii care detin adevarul absolut, de simboluri ale democratiei etc. E plina viata publica de astfel de exemple.

   Reply
 8. Catalin Bucica

  Assad o sa plece, probabil cu picioarele inainte, dar cu ce pret? In Siria sunt anuntati 10.000 – 15.000 de morti. Discutam cu un amic despre momentul in care ajungi sa dai ordin, ca presedinte, sa se traga cu armamnet greu in civili. Oare nu intelege ca dincolo de momenul asta nu mai e salvare?
  Segmentul asta al politicii externe nu e acoperit la noi, nu la TV. Ok, sa fii ancorat in “meandrele concretului”, dar e bine sa vezi si ce e dincolo de granita ta.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Catalin Bucica, asta si ziceam: vorbim de ce e la noi, normal, dar ne mai uităm și în jur. Știri externe vezi doar la TVR. Are televiziunea publică păcatele ei, dar știri externe vezi doar în Jurnalele de aici.

   Reply
 9. Catalin Bucica

  Mda, asa e. Am uitat de TVR, multumesc de reamintire. Vad ca armata de eliberare se duce spre granita cu Turcia. Daca mai apare un avion turcesc doborat sau o racheta peste granita nu cred ca turcii se vor lasa rugati pea mult sa participe…

  Reply
 10. americanu

  Nebun in sesnsul de “profesionist” ma refer,ai zis tu de multe ori ca in meseria asta iti trebuie noroc….

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.