La patru ani fix de la războiul dintre Israel și Helzbollah-ul libanez, tensiunile în zonă par să se amplifice din nou. Un site israelian de analiză militară anuntă că, în ciuda interdicțiilor ONU, Hezbollah a masat în sudul Libanului în jur de 20.000 de combatanți. Gruparea shiită libaneză are în Valea Beqaa peste 40.000 de rachete gata să fie lansate spre Israel. Ca și în războiul trecut, maestrul din umbră este Iranul, generosul sponsor al Hezbollah, grupare considerată teroristă de țările occidentale. O lună și jumătate am stat acum patru ani la granița dintre Israel și Liban. Oare să mai fie rost de-o deplasare? Ce zici, Gecui? Te bagi? 🙂

Vezi și: Liderul spiritual al Hezbollah a murit

9 thoughts on “Israel/Hezbollah-partea a doua”
  1. Adelin, stim amandoi ca Debka este un site de citit. Dar eu pot sa bag mana in foc ca nu vom afla de pe Debka ca va incepe un razboi de exemplu. informatiile sunt in general circumstantiale iar analizele sunt intotdeauna pro-evreiesti.
    e genul de site cu care israelienii anunta restul lumii ca stiu ceea ce poate altii credeau ca nu se stie.
    Informatiile de pe debka trebuie atent verificate.

    1. Moise, ai dreptate. Se pare că inclusiv Mossad-ul aruncă știri și analize pe Debka. Cert este că Israelul abia așteaptă să-și ia revanșa dupa remiza rușionoasă din 2006. Un stat a luptat cu o grupare paramilitară și nu a putut învinge. Pe de altă parte, există posibilitatea ca Iranul să ațâțe Hezbollahul să atace Israelul pentru a-i abate Tzahalului atenția de la programul nuclear al Teheranului. Oricum orice e posibil în zonă!

  2. Vreau si eu sa merg in Liban…:) sau cel putin la Inelu’cu diamant:))) vorbiti cu Oancea si despre mine sa ma bage si pe mine sa matur si eu un platou…. sa-mi iau nijte bani:)))

  3. Am pus, pun si voi pune mana pe carte de acum incolo luni am examen…!Acea afirmatie a fost doar de amuzament..:) Sa ma mai destind putin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.