Kobani, o luptă câștigată

După vreo 4 luni de lupte, kurzii controlează celebra localitate de la granița cu Turcia. Orașul e la pământ, însă măcar oamenii sunt liberi. Pacea nu va dura prea mult. Luptătorii peșmerga se pregătesc pentru o nouă ofensivă a organizației Stat Islamic. Kurzii au câștigat o bătălie, nu războiul…

Un reportaj in Kobani realizat de o echipă Al Jazeera.

5 thoughts on “Kobani, o luptă câștigată

  1. Adelin Petrisor Post author

   americanu, kurzii nu ar fi făcut nimic fără sprijinul aerian al occidentalilor. Avioanele au bombardat la metrul pătrat pozițiile ISIS.

   Reply
 1. georgiana

  De ce posturile de televiziune nu relatează aceste subiecte..parcă trăim în alta lume. În Irak..Siria..se moare pe capete, femei, copii..si la noi la stiri absolut nimic. Acolo este o epurare religioasa..un genocid. Și nimeni nu zice nimic…oare suntem tratați toți ca niște prosti…dc nu se relatează atunci nu se întâmplă. …dumneavoastră ați fost acolo printre ei..chiar nu contează aceste vieți?

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   georgiana, la Telejurnalul TVR vezi astfel de stiri in fiecare seara. Doar daca te uiti.:)
   kilroy, da, orasul este zob. Kurzii au avut pierderi considerabile. Nu s-ar fi putut elibera orasul fara suportul aviatiei. Ce aduce ISIS? Frica?

   Reply
 2. kilroy

  Tocmai citeam un articol pe tema asta pe BBC. Pretul platit de oras a fost imens, iar asediul si-a castigat un loc in cartile de istorie, probabil se vor face si filme, la fel ca luptele de la Monte Cassino, Termopile etc. Dar dupa fiecare oras eliberat de IS, nu pot sa nu ma gandesc ce a adus locuitorilor aceasta miscare religioasa dementa. La ce foloseste mesajul/filozofia lor?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.