La Comana

Am sărbătorit 1 mai la Comana, o comună din sudul capitalei, situată cam la jumătatea distanței dintre București și Giurgiu. Comana este Parc natural, zonă protejată.

Două dive-n barcă

Două dive-n barcă

 

A fost foarte frumos. Ne-am plimbat cu barca pe balta Neajlovului. Smaranda a pescuit cu o creangă de salcie, s-a udat din cap până-n picioare și a urmărit fascinată niște vaci care se îmbăiau. Am fost la mânăstire și, nu în ultimul rând, am admirat și mirosit liliacul.

Liliac

Liliac

7 thoughts on “La Comana

 1. cotos

  Mai exista si locuri care sunt inca neatins de manele si cocalarism. Putine cei drept, dar nou, cei care ne dorim normalitate ne ofera o oaza de liniste.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   cotos, stai liniștit, nu scapi nici la Comana.:)Sunt mai puțini ca la mare sau pe Valea Prahovei.

   Reply
 2. americanu

  Neajlovul…locul unde i-a cinstit Mihai Viteazu’ acuma 400 de ani pe turci,cu mici si bere 😀

  Reply
 3. canel

  am auzit destul de multe despre comana, cum sunt drumurile pana acolo, se poate merge cu bicicleta?

  Asa aproximativ… care is preturile la inchiriat o barca si poate mancat ceva (e ceva amenajat sau luam de acasa?)

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   canel, drumurile sunt ok. cred ca, daca te tin picioarele, poti merge cu bicicleta. Sunt cam 40 de km. Barci gasesti pe balta. Au cu vasle si cu mici motoare electrice. Eu am luat una cu motor si am platit 45 de lei pter 30 de minute.

   Reply
 4. Promovam Comana

  Cel mai bun drum pana la Comana este, din DN 5 (Bucuresti-Giurgiu) prin Calugareni – Branistari – Budeni. Portiunea Calugareni – Budeni este asfaltata anul trecut, la fel si drumurile din Comana. In Budeni, din centru pana spre iesire, este o portiune de drum cu niste gropi. Intre troita de la Budeni si intrarea in Comana, mai sunt niste denivelari pe dig. Podul de la intrarea in Comana e in reparatie. Teoretic, anul acesta ar trebui refacute si portiunile care mai au inca gropi.
  Cu bicicleta, ti-as recomanda traseul Piata Sudului – comuna Berceni – Vidra – Dobreni – Campurelu – Colibasi – Falastoaca – Comana (sau Falastoaca – Gradistea – Comana). E o combinatie de drumuri asfaltate si (daca alegi sa mergi prin padure) de pamant, mult mai putin circulate de masini decat DN5.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.