Lisabona

Un oraș pe care l-am văzut de multe ori, dar care de fiecare dată mi-a plăcut și mai mult. Îmi plac locurile, oamenii și cafeaua espresso, după cea din Italia, cea mai bună din Europa.

10 thoughts on “Lisabona

 1. dr. b

  Ce coincidenta! Eu sunt acum in Lisabona. Stau pana joi. Particip la un congres si avem parte de un program incarcat. Asa ca nu o sa fie prea mult timp de turism. Portugalia? O potentiala Romanie a anilor 2050.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Fifi, da sunt cam multe..
   Dr. B, ai dreptate. România peste foarte mulți ani.
   Americanu’, e un oraș frumos, liniștit, civilizat. Sudul Portugaliei este și mai frumos. M-aș muta în țara asta. 🙂

   Reply
 2. raluca

  si eu m’as muta. a fost, cred, cea mai faina vacanta din viata mea. si prima experienta in care un chelner ne’a spus ca am lasat prea mult bacsis 🙂
  vin bun, oameni normali, locuri foarte faine…

  Reply
 3. laura

  Am trait/crescut aproape un an acolo, la inceputul anior 80 si, pentru mine, Lisabona ramane primul contact cu occidentul. Un contact de o normalitate incredibila. Ce tin minte bine: lebedele care ma sasaiau in parc precum gastele, fumul de la tonetele de castane coapte, Estufa fria – o sera uriasa, unde-mi placea sa stau sa citesc iarna, corridele portrugheze – vazute la televizor: in care taurii nu erau omorati si remarca unor doamne din ambasada: “la alimentaara, vinul de masa e mai ieftin ca apa”. Si apusurile de soare pe Atlantic, in vantul turbat, caare se porneste dupa-amiaza.

  Ca fapt divers – in 1981, aveau pe strazi mii de maidanezi. Si rahatii aferenti… Mie-mi placeau, ca eram copil.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Raluca, să vezi China unde chiar nu se dă bacșiș. Mie mi-a spus un chinez că noi occidentalii le vom strica chelnerii cu bacșișurile noastre:)
   Laura, interesantă experiența cu Portugalia, dar cred că și cea cu trăitul într-o ambasadă comunistă: toți la un loc și la muncă și după, bârfe, securiști. Ambasadele noastre din Occident erau mici lagăre în lumea liberă.

   Reply
 4. sandy

  hi hi…Atestatul meu de limba portugheza a fost o lucrare despre istoria Lisabonei. Mereu am spera ca voi ajunge acolo, dar iata ca uit limba aceasta superba si tot nu am ajuns la Lisabona.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.