Iranul susține că a lansat cu succes o rachetă cu o maimuțică la bord. După un zbor suborbital de 20 de minute, maimuța s-a întors teafără pe pământ. Televiziunea iraniană a prezentat chiar și imagini. maimutaRacheta a atins o altitudine de 120 de km. Au fost prezentate secvențe din timpul antrenamentelor. Maimuțele din care a fost aleasă cea care a călătorit în spațiu au fost testate ca piloții de supersonic, inclusiv la centrifugă pentru a experimenta suprasarcini mari. Lansarea iraniană nu a fost confirmată dintr-o sursă independentă. Chiar și așa, știrea dă fiori Occidentului și mai ales Israelului. Dacă specialiștii iranieni chiar au realizat asta, este de-a dreptul remarcabil. În 2011, iranienii au ratat o astfel de lansare. Înca de acum 6 ani, Comunitatea internațională a impus un embargo Teheranului mai ales in domeniile tehnologiilor nucleare și spațiale. Occidentul se teme că Iranul încearcă să dezvolte rachete nucleare cu rază lungă. Teheranul neagă.

sursa foto: Press tv

6 thoughts on “Maimuța spațială”
  1. Cu totii simtim fiorii acestei nebunii nucleare ! Pericolul este real . Interesele si de ce nu , ambitiile sunt uriase in aceasta zona !

  2. Cand eram mici, am invatat cum sovieticii au trimis-o pe Laika in cosmos si ea s-a intors nevatamata. Ba chiar a fost filmata cum dadea din coada dupa intoarcerea pe Pamant. Dupa ’89 am aflat ca, de fapt, Laika nu supravietuise, iar footage-ul era anterior plecarii. Daca as pune un pariu, as pune ca e la fel si in cazul maimutei iraniene.
    In privinta destinatiei centralelor nucleare iraniene oricine poate aplica lama lui Occam: daca scopul era obtinerea de energie electrica ieftina, ar mai fi cheltuit Iranul zeci de miliarde de dolari pentru constructia de centrale atomice sau cateva sute de milioane pentru centrale pe gaz din care au oricum berechet?

    1. Kilroy, la vremea aceea falsul era mai usor. Asta nu inseamna ca e exclus acum. De aceea am subliniat ca nu e nicio confirmare independenta.

    1. kilroy, am văzut, dar, ca și-n cazul celor publicate de iranieni, prefer să fiu rezervat. Amândouă părțile au tendința să… exagereze. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.