Mai multe laboratoare ale ANSVSA din capitală și din țară prelucrează teste pentru COVID-19. În 3 săptămâni, medicii veterinari și biochimiștii au procesat 3000 de astfel de probe. Deși ajută în lupta cu COVID-19, angajații ANSVSA nu au primesc deocamdată niciun fel de spor.

2 thoughts on “Medicii veterinari și biochimiștii ANSVSA, în lupta cu COVID-19”
  1. Medicii veterinari, biologii și chimiștii din cadrul DSVSA județene și a laboratoarelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor județene, care lucrează în condiții deosebit de periculoase, cu risc major de contagiune, in focare de boala, in săli de necropsie, cu material patologic, metale grele, material radioactiv și tulpini bacteriene, nu primesc nici un leu spor pentru condiții de muncă periculoase, dar beneficiază de sporul menționat, economiștii, juriștii, personalul de la resurse umane, achiziții și șefii de structuri din cadrul DSVSA județene. In acest mod au aplicat ordonatorii de credite din aceste instituții, prevederile legii salarizării.

  2. Este o marlanie veche a PSD-ului.Desi medicii veterinari fac preventia primara in lupta cu bolile infectioase, inclusiv cele care se transmit la om din rezervorul animal , salariile de baza si sporurile sunt semnificativ mai mici decat cele din sistemul medical uman. A fost bine cand a trecut gripa aviara pe la noi si nu s-a imbolnavit nimeni, nu? Acum sunt in primele randuri in lupta cu SARS-CoV 2, inclusiv pe cercetare si mai departe tot asa. Preventia e baza de lupta ! Sa nu uitam ca cele mai periculoase molime la om vin din rezervorul animal, iar creo 70% dintre toate bolile infectioase sunt comune omului si animalelor! Se aude?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.