17 thoughts on “Misiune posibilă

  1. Adelin Petrisor Post author

   Virtualkid, de obicei aceste servicii se platesc sau diplomatii romani beneficiaza in tara respectiva de astfel de servicii.

   Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Curly, nu descalta pe toata lumea. Sensibilitatea aparatului e data la maxim si daca ai structura de metal, intarituri etc bipaie. Atunci te descalta. Eu evit sa ma incalt cu bocanci. Turcii si americanii descalta pe toata lumea.

   Reply
 1. Un militar

  Am urmarit documentarul. Mi s-a parut cumva ,,diluat” si putin cam scurt fata de un subiect atat de generos. Scena cu cele trei doamne ,,incordandu-se” batos intr-o pozitie martiala mi s-a parut deplasata, semanand suspect de mult cu prezentarile de la Local Kombat. Raman la parerea ca femeile se pliaza foarte bine pe cerintele multor posturi cu grad de risc dar nu la oricare. Iar agent de securitate consulara nu cred ca e o meserie potrivita particularitatilor fizice si psihice ale unei femei. Motive as ptea sa dau o multime dar m-as intinde prea mult. Deoarece am ocazia aproape zilnic sa compar performantele femeii ca luptator in mediul militar, imi place sa cred ca sunt obiectiv, nu misogin. Nu contest ca sunt cateva reprezentante ale sexului ,,slab” care ar putea face unor solicitari extreme dar cred ca sunt doar putinele exceptii ce confirma regula. Am inteles din documentar ca Luminita are sapte ani de canotaj, ceea ce dovedeste o buna pregatire fizica, dar pe mine nu m-a convins.
  Ar fi interesant un reportaj despre femeile taximetrist ce strabat zilnic jungla urbana a Bucurestiului…

  Reply
 2. gake

  Esti jenant “un militar”.
  SI mai trist este ca se prea poate sa fii, cum te lauzi, – un militar. Atnci inseamna ca inca mai tin in armata limitati si oameni cu mentalitati formate de prin filme si clisee. Inca odata, “militare”, esti patetic si jenant.
  Reportajul in sine are un touch dat de un montaj de exceptie, luminile bine “puse” pe cadre. Se vede de departe ca echipa nu s-a dus acolo sa filmeze ce li se va oferi. Au reusit sa-si impuna “stilul” in perfecta concordanta cu proiectul cu care au plecat din studiou. Si le-a iesit.
  Bine facut domnilor!

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   gake, multumim, dar “un militar nu e jenant. De fiecare data a postat pareri pertinente, documentate. E doar usor misogin.dar asta nu e nimic la cate misandre sunt… 🙂

   Reply
 3. dragos

  @all (si, in special, militarului): nu-l bagati in seama pe gake. E un trol.
  in rest, mi se pare foarte buna si pertinenta intrebarea lui curly. Ar fi fost o chestie (nu doar de culoare) care ar fi dat dat bine in economia materialului.Si asta pentru ca, personal, ma deranjeaza ca reportajul lui adelin e doar „de bine”, amanunt care il apropie mai degraba de artificiu de PR decit de un reportaj.

  Reply
 4. Un militar

  Un ,,gake” oarecare ma considera ,,patetic si jenant” pentru ca am fost de alta parere decat a lui. Mi-am facut mea culpa si am urmarit din nou documentarul, plecand de la premisa ca ceva fundamental mi-a scapat. Am incercat sa simt ,,touch-ul” dar… nimic. Asa ca putem adauga pe lista si faptul ca sunt nesimtit. Raman la parerea initiala referitor la acest reportaj. In apararea mea pot spune ca ,,mentalitatea” mi-am format-o nu din filme si clisee ci din experienta a 20 de ani in armata. Asa ca un film cu pac-pac e destul de greu sa ma impresioneze. Cred ca mi-au scapat ,,montajul de exceptie” sau ,,luminile bine puse pe cadre” prea preocupat fiind sa urmaresc mimica, postura, modul in care se misca, pozitia de tragere, felul cum manuiesc armamentul sau ce si cum vorbesc personajele documentarului, genul de mici amanunte care dau sau nu credibilitate acestora.
  Sunt un fan al lui Adelin pe care il consider cel mai bun si mai credibil reporter de conflict din presa romaneasca si totodata un prieten al Armatei Romane pe care chiar si atunci cand a criticat-o, a facut-o cu obiectivitate si din dorinta de a indrepta lucruri ce puteau fi corectate. Tocmai de asta cred ca acest documentar putea fi mult mai bun, si nu dpdv al tehnicii filmarii (pe care nu o comentez pentru ca nu sunt in domeniu) ci din punct de vedere al mesajului pe care il transmite. Ca exercitiu de imagine al ,,Brigazii” a fost ok. Si cam atat…
  Cred in continuare in valabilitatea conceptului ,,Band of Brothers and Sisters” dar cu anumite limitari. Si imi place sa cred ca sunt obiectiv nu misogin. 😉

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Un militar, stai linistit. Lumea te mai injura si din lipsa de treaba. Am experimentat sentimentul. Documentar este un cuvant prea mare. Te rog foloseste-l in alte ocazii. Am spus de la inceput ca materialul nu e “hard news”, ci unul usor, de vara.:)

   Reply
 5. Victor

  Subiect foarte fain, voice-over foarte slab. Ca parere personala, ai nevoie de o voce profunda, care sa iti dea o anumita stare de spirit. Pacat de filmarea absolut geniala.

  Reply
 6. andreea

  da,nu inteleg de ce trebuie sa+ti preyinte cineva reportajele,mai ales cineva care n+are nicio treaba cu asta…mi se pare ca te discrediteaza treaba asta
  🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.