Trupele NATO din Afganistan au un nou comandant. Este vorba de generalul David Petraeus, „tăticul” ofensivei eficiente din Irak, din 2007. Obama l-a numit pe Petraeus după ce a acceptat demisia generalului Stanley McChrystal. Acesta a cam fost obligat să plece după ce, într-un interviu dat revistei Rolling Stone, s-a arătat dezamăgit de Obama și l-a luat peste picior pe Joe Biden, vicepreședintele american.  Mie-mi plăcea McChrystal. Era unul dintre puținii lideri militari care spuneau lucrurilor pe nume. Se știe că peste tot în lume gradul de general îl dau politicienii. Poate de aceea militarii obișnuiesc  să spună că „general” nu este un grad, ci un diagnostic.

9 thoughts on “Nou comandant în Afganistan”
  1. Au ei un tip al generalului care impune respect, si parca e tras la indigo. Mi-aduc aminte de Wesley Clark fostul comandant al trupelor NATO din Europa, avea acelasi tipar cu cei mentionati de dvs. Nu prea a dat rateuri West Point si lunga lor traditie isi spune cuvantul. Convingerea mea e ca intr-o buna zi nu vom mai auzi de talibani.

    1. WickerMan, știu și eu…e greu de prezis. Campania din Afganistan e foarte complicată. Istoria țării ăsteia este plină de lupte cu sfârșit neașteptat. În altă ordine de idei, cred că e mai bine să ne spunem pe nume. Politețea formală nu-și prea are locul aici. Mulțumesc.:)

  2. Stiu ca e off-topic, dar vreau sa te felicit. e cel mai interesant blog pe care l-am citit vreodata. Numai bine.

  3. McChrystal vedea altfel lucrurile si chiar pornise destul de bine,Petraeus astepta demult postul asta dar Afganistan nu se compara cu Irak.Oricum din coferinta de presa de ieri am realizat ca presedintele Obama este depasit de problemele militare.

    1. Americanu, am aceeași părere bună despre McChrystal. Cât despre Obama… sunt dejamăgit de consilierii lui pe domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.