Armata ar putea avea, anul viitor, primul transportor blindat 8X8 asamblat la Uzina Mecanică Moreni. Declarația a fost făcută chiar de ministrul apărării, înainte să ajungă în fabrica în care se vor produce maşinile de luptă. Termenul pare, totuşi, optimist, în condiţiile în care ministrul Economiei susţine că încă nu a fost aleasă firma străină care va asambla transportoarele împreună cu fabrica de la Moreni…

4 thoughts on “Noul transportor blindat”
  1. Ai uitat sa precizezi ca asta inseamna desfiintarea cercetarii si obtinerii prototipului pentru TBT 8×8, pentru ca nu mai este timp de cercetare-dezvoltare, obtinere prototip, testare si omologare 🙁
    Deci tot programul TBT cu care se Lauda MApN din 2010/2011 este aruncat la gunoi si se ia ceva existent… care se va vedea daca si cat se va putea asambla local.

  2. In acelasi timp, un an este insuficient ca sa asimilezi un produs strain in fabricatie la Moreni: transfer tehnologie, reutilare, pregatire personal, lant de subansamble/furnizori. Chiar si pentru SAUR2 ar fi fost dificil… DEci e clar ca cel putin primul lot va fi importat.

  3. Ca sa cunoastem cine e principalul responsabil de TBT, sa nu mai fie vorbe ca de ce Moreniul nu a facut si nu a dres:
    http://www.dpa.ro/ce-facem/relatii-publice/comunicate/861-comunicat-14-din-2017-03-31
    „Prin Hotărârea Guvernului nr. 395/2011 privind realizarea programului naţional de interes strategic „Transportor blindat pentru trupe 8×8″, ACTTM a fost împuternicită ca autoritate contractantă în cadrul contractului de finanţare a acestui program. De asemenea, ACTTM este autoritate contractantă şi pentru realizarea demonstratorului tehnologic pentru avionul IAR-99 TD.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.