O mână de ajutor

Spitalul Sf. Maria din Iași este o ruină. Anual, în jur de 60.000 de copii sunt tratați aici în condiții mizere, condiții pe care nu le-am întâlnit decât în înapoiatul Afganistan. Fundația Scheherazade a început o campanie pentru renovarea și dotarea spitalului. Haideți să facem noi ceea ce statul impotent nu face. Detalii despre cum puteți ajuta găsiți aici.

8 thoughts on “O mână de ajutor

 1. danielul

  E clar ca e inadmisibil faptul ca in Europa anului 2011 mai exista astfel de imagini in viata de zi cu zi a noastra, a tuturor! Ceea ce ma intriga pe mine este intrebarea: de ce trebuie ca in astfel de situatii fondurile pentru renovarea cladirilor statului sa vina din alte surse decat cele din care e firesc sa fie platite? Daca nu exista fundatia Scheherazade nimeni nu ar fi aflat de aceasta situatie, care sunt convins ca nu e singulara??? Oare nici un angajat al spitalului din Iasi nu ar fi putut filma cu vre-un handy-cam niste imagini asemanatoare pentru a-si face cunoscuta situatia locului lui de munca? Se complac oare cadrele de acolo cu asemenea “peisaje”?
  Sunt doar niste intrbari retorice…
  Felicitari Adelin! Cred ca o sa se rezolve problema (chiar si cu forta) insa e pacat ca doar datorita implicarii altora, din afara sistemului…

  Reply
 2. de gustibus

  Oare de ce, de multi multi ani, nici eu nici multi alti cunoscuti ai mei nu avem incredere sub nici o forma in astfel de “ajutorari”?
  Pun o intrebare simpla si de bun simt.
  Traim in tara unde se fura la orice nivel, lucru pe care media il reflecta cu lux de amanunte. Si nu se intampla nimic. Ploua cu NUP-uri si cu dezinteres fata de subiecte. Dezinteres ce probeaza profesionalismul celor indirituiti sa fi luat masuri fata de cazurile semnalate.
  Si atunci de ce sa nu furi din banii copiilor?
  Vorba aceea, “e usor ca si cand ai fura bomboana unui copil”.
  Imi pare tare rau ca a trebuit sa folosesc ocazia pentru a atinge aceasta problema.
  Fundatiile in general si aceasta in discutie, in afara oricarui control riguros, pot fi versiuni PREMIUM ale vreunei specii a celebrei Scrisori Nigeriene.
  UNHCR face ce poate si de cele mai multe ori produce sinteze si rapoarte si subiecte de stiri. Nu cred ca a vazut cineva mai mult de doua probleme punctuale rezolvate de UNCHR intr-o viata de om. Nu afirm nimic punctual despre fundatia mentionata in articol. Numai ca nu au credibilitate, asa, la modul general. Si nu ofera vreun control al directionarii/utilizarii fondurilor colectate.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   de gustibus, aceasta fundatie a reabilitat cu milioane de euro Spitalul Marie Curie din capitala.:)
   danielul, lucrurile acestea se rezolva doar cu ” forta”. daca astepti sa faca statul…. guvernul face sali de sport care nu functioneaza ca nu au bani de personal. vezi cazul de la Campina.

   Reply
 3. Calin

  Adeline, te rog spune-mi ca totul a fost facut in grafica 3D pe calculator. Ala parca e luat dintr-un film de groaza. Nu mi-as duce copilul acolo nici daca ala ar fi ultimul spital de pe pamant. Aici duci copilul cu o boala si il iei traumatizat pe viata.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Caline, ma tem ca nu sunt trucaje. Asa e Romania secolului XXI in UE si NATO. Ii intelegi pe cei care nu prea ne vad in cluburile acelea selecte?

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.