O nouă pârtie

M-am dat de câteva ori cu placa pe noua pârtie din Sinaia. Pleacă de la 1400, are 2 km și ajunge la stația telegondolei din oraș. Sunt și tunuri de zăpadă. E o pârtie de dificultate medie ok. Nu ar fi fost rău să fie un pic mai lată. Din nefericire, nu poți să-ți cumperi o cartelă care să fie valabilă și pe cablul primăriei și pe telecabina lui Sârbu. O chestie pur românească. Italienii și elvețienii pot să vîndă împreună cartele pentru mai multe stațiuni din două țări diferite, însă mioriticii noștri nu se pot înțelege pe un petec de munte… Oricum, a nins și e frumos.

5 thoughts on “O nouă pârtie

 1. Laura

  Si eu m-am bucurat cand am auzit de o partie noua. Pana cand am aflat de la sotul meu, care a schiat la Sinaia de prin 1970 incoace, ca “noutatea” se numeste Plaiul Vacii, este un drum pentru cirezi, si pe care s-a schiat in fiecare iarna in care a fost zapada. Acum au pus tunuri, dar partia nu e noua deloc.

  Reply
 2. Andrei Ardeleanu

  Domnule Petrișor, de unde pofta asta să legați numele țării natale, a propriei națiuni, de orice fel de situație, faptă, conjunctură sau întâmplare negativă, de orice neregulă?

  Traducere, printr-un exemplu ipotetic: de ce păreți atât de dispus să vă acuzați public mama de prostituție în cazul în care vedeți pe undeva o prostituată?

  Care este vina țării (teritoriu, popor, națiune) în cazul concret descris de dumneata de la înălțimea telecabinei?

  Trebuie învățată populația să dea cu bățul la nimereală, în cei vinovați și nevinovați deopotrivă? Să se urască pe sine? Să se desconsidere până la autodistrugere?

  De ce ar fi “o chestie tipic românească”? De ce nu “o chestie tipică proastei administrări”, “o chestie tipică capitalismului imbecil”?

  Este vina mea, a părinților mei, a familiei dumitale ori a românilor din Tulcea, de exemplu, faptul că în zona respectivă sunt nereglui?

  Pentru orice exemplu de proastă administrare, oricât de mărunt, trebuie jignit orice român, fără discernământ?

  Pentru orice neregulă, trebuie să aruncăm o vină colectivă, generală?

  Îngrozitor de tristă atitudinea aceasta opacă la diferențe.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.