Siria este o țară în care speranța de viață se calculează-n zile, poate in luni, nicidecum în ani. După 2 ani și ceva de război, 80000 de morți și peste 1200000 de refugiați, pacea nici măcar nu se întrezărește. SiriaCele două tabere au aliați puternici, lucru care garantează un viitor sângeros. Bashar al Assad este susținut de Rusia, Iran și Hezbollah, gruparea șiită libaneză puternic legată de Teheran. Fragmentata opoziție siriană are în spate Qatar, Arabia Saudită, Turcia și, într-o oarecare măsură, Statele Unite. În aceste condiții, vă dați seama cam cât ar putea dura conflictul? Ceva gen războiul civil din Liban, poate. Să ne uităm doar la ce s-a întâmplat în ultimele zile. UE a ridicat embargoul și rebelii pot primi arme fără probleme. Rusia a anunțat că va livra Damascului rachetele sol-aer S 300, sisteme comparabile cu americanele Patriot. Cu o astfel de armă, avioanele occidentale nu s-ar mai putea ” plimba ” prin spațiul aerian, așa cum au făcut-o francezii și englezii prin Libia. Da, în aceste condiții, viitorul e sumbru: conflict lung, mai multe victime… Poate și două țări în loc de una? Nu e exclus.

5 thoughts on “O țară sângerândă”
  1. Sa nu uitam de Israel,care din cand mai face cate o „excursie”,acuma indiferent cine castiga….v-a avea o tara in ruine,sunt curios daca tovarasul Putin v-a pune osul la reconstructia tarii…….ce viata v-a fi daca castiga Assad….v-a umple puscariile cu rebeli si cati v-a executa……daca pierde,iarasi nu e bine…fiecare v-a vrea felia lui de tort…..iar nasrallah isi cam poate face bagajele…..Iar poporul sirian pare mai dezbinat ca niciodata….credeam ca numai in Afghanistan e acceiasi situatie….

  2. Daca am fi no in locul lor. Sa se bata toti in ograda noastra, sa isi dispute si etaleze armele si puterea si foamea de bani. Crunt. Welcome to 21st century !

  3. Dacă a ridicat embargoul asta înseamnă că România poate vinde arme… guvernului oficial!

    Ce se mai aude despre cei doi episcopi răpiţi, se pare, de către „luptătorii pentru libertate”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.