Departamentul Apărării a dat publicității imagini cu prima femeie pilot de F35. f-35_first_female_pilotEste vorba de lt. col. Christine Mau. Ea a executat 14 misiuni de antrenament pe simulator, după care a decolat cu un F 35. Primul ei zbor a avut loc la Elgin Air Force Base, Florida. În 2011, în Afganistan, Mau a luat parte la prima misiune combat cu femei pilot.

sursa foto: STAFF SGT. MARLEAH ROBERTSON/33RD FIGHTER WING/PUBLIC AFFAIRS

2 thoughts on “Prima femeie pilot de F35”
  1. Da, chiar Mau a zis ca avionului nu-i pasa daca esti barbat sau femeie, si nici trupelor de la sol care se bazeaza pe suportul tau. Trebuie doar sa stii sa-l pilotezi.

    E greu de determinat unde incepe discriminarea si unde se termina abilitatile unei femei comparativ cu un barbat. De ce sunt asa putine femei pilot in general, pentru ca nu vor sa devina pilot, pentru ca nu sunt capabile, sau pentru ca sunt impiedicate? Poate aviatia necesita genul de inconstienta si indrazneala la care barbatii sunt mai greu de egalat.

    Citisem despre o americanca absolventa de Aviatie, care a zis ca din liceu si pana a terminat Aviatia si-a pierdut interesul pentru meserie. Nu doar din cauza ca esti vazuta initial ca pilot inferior, dar si pentru ca programul e dificil iar salariile nu mai sunt atat de atractive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.