2 thoughts on “Prima inculpată în cazul Ekeng

 1. Iliuta Liviu

  Salut Adelin,
  Am urmarit minut cu minut acest filmulet cu tragedia acestui tanar. Din pacate,a fost o inlantuire de grave erori medicale si organizatorice care au dus inevitabil la decesul fotbalistului. Nu as fi intervenit daca nu eram implicat in fenomen si daca nu as fi observat ca in ciuda dramei intamplate nimic nu s-a schimbat! Nu trebuie sa fii un mare specialist sa observi ca:
  1. ambulanta care a venit era probabil o ambulanta de urgente ordinare (probabil cea mai ieftin de inchiriat),
  2.din momentul in care jucatorul cade fara nici un fel de atingere pana se opreste jocul trec secunde bune,
  3.medicul echipei care examineaza pacientul nu are notiuni minime de resuscitare,nici basic nici advanced (BLS sau ALS),aseaza pacientul in pozitie de siguranta (buna pt pacientii in coma,nu pentru cei in stop cardio-respirator),nu verifica nici respiratia nici pulsul,
  4.ambulanta ajunge incredibil de tarziu in conditiile in care era la 50 m
  5.apare in scena medicul2 (D-na Doctor) care cred era mai “senina” decat medicul echipe – nici un fel de manevra de resuscitare intreprinsa
  6.nimeni nu cred ca suna la 112 (? a se verifica)-echipa SMURD la 2-3 minute distanta – sp Floreasca
  7.superdecizie de a pleca cu un pacient in stop cardio-respirator la drum! (asta daca se diagnosticase pana la urma) -diagnostic care se pune in maxim 10 secunde)
  8.au trecut mai multe luni,timp in care nu avem inca o concluzie oficiala,se joaca numeroase meciuri,cu aceeasi organizare,cu aceeasi nonsalanta si sperante ca nu se mai poate intampla!
  CONCLUZIE: cine este vinovat?
  PS: nu sant judecator,dar scoaterea vinovata decat a medicului de pe ambulanta nu este decat o ascundere a gunoiului sub pres si complicitate la alte viitoare drame!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.