Două elicoptere Blackhawk ale MEDEVAC și două Apache au zburat câteva ore pentru a salva un câine. Este vorba de un ciobănesc german dresat să descopere bombe. Câinele fusese împușcat într-o misiune în estul Afganistanului. De multe ori, în România, statul nu face atâtea eforturi pentru salvarea unor oameni…

10 thoughts on “Salvare”
 1. Acum, sincer, cati romani MERITA sa efort, cat de mic, pentru a fi salvati?! Multi conationali ar trebui impuscati doar pentru mufele pe care le exhiba – si putem sa incepem cu cel mai rezistent la bautura dintre toti bisnitarii din port 😉 !

 2. Asta chiar este o fateta impresionanta a expresiei „viata de caine”. Asa cum spune si „sibianul”, cainele aceala este extraordinar de valoros, pentru formarea sa fiind necesare resusrse greu de imaginat.

 3. Este un lucru mare atunci când cineva face eforturi supraomentești pentru a salva o valoare. Noi îi salvăm doar dacă avem vreun câștig de pe urma lor sau în cazul televiziunilor doar dacă fac audiență.

 4. Oh? Adelin, nu cadea in capcane de-astea – „statul nu face eforturi, etc”. Comparam resursele, bugetele, eficienta folosirii lor?
  Ai pomenit nu odata de tehnica proasta si depasita ce ne protejeaza soldatii in Afganistan, dar iarasi, e o chestiune de resurse, de prioritati. Atat putem pentru oamenii astia! E nevoie de mai mult, merita mai mult? Bineinteles!! Avem cum? Pai sa vedem, de unde luem banii aia? Propuneri?
  Un alt exemplu apropo de resurse si ce iti permiti daca le ai – in Kosovo, militarii americani veneau cu elicopterul sa-si faca cumparaturile la magazinul duty free. Ai nostrii – cu ce puteau – pe jos, caruta, tab-ul daca erau norocosi… Diurna – cu diferente de la cer la pamant, etc, etc…..

  Cmon…

 5. Ei nu s-au agitat atat de mult pentru a salva un animal ranit, ci pentru a-si salva investitia. Probabil era unul dintre cei mai buni caini ai lor, pentru detectarea explozivilor si a materialelor pirotehnice, iar asta datorita unor investitii de timp si bani in acel caine. E ca un soldat ranit, care ar sti cum sa opreasca lansarea unor focoase nucleare, de a carui viata ar putea depinde vietile multor alti oameni. La noi, in Romania, ne mananca haitele de caini, iar „iubitorii” de animale sar de cur in sus, ca acei caini erau flamanzi si incercau si ei sa supravietuiasca. Daca i-ar mutila pe ei sau mai rau, pe copiii lor, o haita de caini, oare ar mai fi atat de fanatici?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.