Statul Islamic, o nouă execuție

Grupul terorist a dat publicității imagini cu execuția lui David Haines, David Hainesun britanic de 44 de ani, răpit în Siria, în martie 2013. Bărbatul lucra pentru un ONG și a fost luat de lângă tabăra de refugiați din Atmeh. Analiștii militari sunt de părere că Statul Islamic a făcut o mișcare proastă. Execuția lui Haines ar putea aduce Marea Britanie alături de Statele Unite în campania anti-ISIS. Până acum, Londra a acordat ajutor umanitar populației și arme luptătorilor peșmerga. Acum s-ar putea implica direct în campania de distrugere a bazelor Statului Islamic din Irak și Siria. Și Australia a anunțat că va trimite până la 10 avioane în Emiratele Arabe Unite pentru a participa la operațiunile coordonate de Statele Unite. Inițial, administrația Obama a avut o abordare de toată jena. Președintele american a spus că nu există o strategie în combaterea ISIS. Valurile de sânge provocate de extremiști au obligat însă Washingtonul să anunțe că loviturile aeriene ar putea viza și bazele Statului Islamic din Siria, nu doar din Irak. În aceste condiții, execuția britanicului s-ar putea să ducă la mărimea Coaliției anti-ISIS și grăbească sfârșitul grupului terorist.

4 thoughts on “Statul Islamic, o nouă execuție

  1. kilroy

    Dar stii ca, deja, unii se intreaba ce va inlocui IS. Hamas a inlocuit AP, din ograda Hamas se ridica Jihadul Islamic (parca), asa ca lumea a tras concluzia ca urmatoarea miscare va fi mai radicala, mai violenta.
    in alta ordine de idei, numai naivii sa se astepte ca, dupa disparitia IS, Irakul si Siria sa revina la starile initiale

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.