Telelei prin Afganistan

Soldații americani săltați vineri de talibani umblau aiurea prin provincia Logar. Potrivit oficialilor NATO, cei doi făceau parte din US Navy și plecaseră de capul lor din sediul ISAF din Kabul. Mașina lor a fost găsită cam la o oră de condus de cartierul general, în satul Dasht. Deocamdată nimeni nu știe ce a fost în capul lor de au plecat telelei printr-o zonă periculoasă, îmbrăcați în uniformă, la bordul unei mașini civile. Talibanii au dat și ei un comunicat în care s-au scuzat spunând că ei ar fi vrut să-i răpeacă pe amândoi, însă s-a tras și unul dintre marinari a fost omorât. Mă întreb dacă nu cumva cei doi au fost inspirați  de “marele” film Hurt Locker, în care eroul pleacă de unul singur printr-un oraș irakian hotărât să facă dreptate? Hmmm, Hurt Locker face primele victime?

15 thoughts on “Telelei prin Afganistan

 1. americanu

  stai sa vedem ce varsta aveau….ca daca erau recruti treaba e clara….
  Sa inteleg ca nu ti-o placut the hurt locker?:D

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Americanu, nu mi-a plăcut. Scenariul mi s-a părut o însăilare. Mi-au plăcut imaginea și montajul.

   Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Dragoș, erau US Navy. Marinari deci. Mă testezi să vezi dacă știu diferența dintre US Marines și US Navy? Vezi aici.:))

   Reply
 2. americanu

  Fiti convinsi ca daca erau de la “Green Berets” nu se duceau ei asa de nebuni,cred ca stii Adelin documentarul ala de facut de National Geographic,cand 2 reporteri sau dus in tabara cu baietii de la beretele verzii,si in ultima zi de documentar au trecut cu humvee-ul peste un IED,2 soldati au murit si astia de la NG au fost raniti.
  N-o sa uit nicioadata cand,capitanul lor spune “bine ati venit in baza Cobra,suntem aici de 2 luni si am omorat aproximativ 200 de oameni,talibani desigur….”.Tari tipii cu cata precizie si cata siguranta mergeau pe acolo.Prin khandahar parq,documentarul e facut prin 2008.

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Americanu, noi ( eu și Dan) am fost tot cu Beretele verzi. Forțele noastre speciale acționează împreună cu Beretele verzi. Noi am avut noroc și n-am trecut peste IED. S-a tras după noi, dar fără alte complicații. 🙂

   Reply
 3. Dragos B.

  He, he… La cat de pasionat esti, sigur ca stii diferenta. Chiar daca era o greseala, in cazul tau era o ‘typo’, sau cum i se spune. Iar la un tip tine, cu atatea pe cap (profesie, copil, catzel, lipseste un… purcel 🙂 ) poate sa apara si mici scapari. 🙂 M-am gandit si eu… Cã ce sa caute Navy la…. munte. 🙂 Dar poate ca erau din ceva servicii, cã multi de pe acolo au fost prin Navy. Sau prin Kriegsmarine.

  Toate cele bune si spor la treburi!

  Reply
  1. Adelin Petrisor Post author

   Dragos, glumeam. Poți foarte bine să ma verifici. Cititorul meu, stăpânul meu! 🙂 Nu cred că erau din servicii. Ăia când pleacă singurei și cu mașini civile, nu pleacă în uniformă. De obicei într-un cartier general sunt reprezentanți ai tuturor armelor. Mulți sunt ofițeri de legătură.

   Reply
 4. Dragos B.

  Dragos, glumeam. Poți foarte bine să ma verifici. Cititorul meu, stăpânul meu!”

  Ei, nu chiar. Din fatza calculatorului e usor sa o faci pe viteazul si atoatestiutorul. Mai greu e pe teren, unde in orice moment se poate intampla o nenorocire.

  Mai glumim si noi. Asa… amical. Sa nu spui ca nu te citim cu atentie si nu sesizam eventuale greseli! 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.