Țintă de primă mărime

Americanii au reușit să-l asasineze pe liderul talibanilor pakistanezi. Hakimullah Mehsud a fost lovit de o rachetă lansată de o dronă. Este o importantă lovitură de imagine pentru serviciile secrete americane. Pe capul lui Mehsud era o recompensă de 5 milioane de dolari. Se pare că el a fost în spatele atacului sinucigaș din baza CIA din Afganistan, atac în urma căruia au murit 7 agenți secreți americani, printre care și șeful stației. Da, este o lovitură, însă una de imagine. Deja locul lui Mehsud a fost luat de Khan Said. Shura l-a ales cu 43 de voturi pentru din 60. Said a fost mâna dreaptă a lui Mehsud. Lupta continuă!

6 thoughts on “Țintă de primă mărime

  1. kilroy

   Pe bune? Cand au respectat pakistanezii sau talibanii rezultatul unor negocieri? Asta e praf in ochii americanilor, ca sa le mai dea niste ajutoare financiare

   Reply
   1. americanu

    Sunt si talibanii decimati dupa atatia ani de razboi , ok controleaza satele ,anumite vai,muntii ,dar in orase nu vor patrunde masiv .Si nici pentru Pakistan nu este o intamplare prea fericita sa nu uitam ca si ei sunt in razboi cu talibanii si cat refugiati,cati mutati din zona aia….ma rog…nu se v-a incheia prea curand….

    Reply
 1. Darael

  O lovitura de imagine pentru prostanacii din congres care le dau bani.

  Pentru cei care inteleg macar un pic spiritul locurilor, este cel mai idiot gest posibil. Am mai creat un martir, au crescut dorinta talibanilor de a lupta si, si mai trist este ca va creste numarul recrutilor pentru extremisti.

  Niste imbecili cei care au ordonat atacul. Parerea mea si eu nu sunt un sustinator al extremistilor, alti idioti pe planeta asta.

  Reply
  1. Darael

   Sa nu uit, cei care aplauda gestul sunt la fel de ingusti la minte (ca perspectiva in timp si intelegere a consecintelor) ca cei care au ordonat atacul.

   Total offtopic: Adelin, cred ca o facilitate de editare dupa postare ar fi extraordinara; de multe ori vad ca am omis ceva.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.